Korona

[ Izvor: Mediji ]

14. 01. 2022. 16:47 23

Krizni štab smanjio cenu PCR testa i period izolacije

Krizni štab odlučio je na današnjoj sednici da se smanji cena PCR testa sa 9.000 na 6.000 dinara. Takođe je odlučeno da se period izolacije smanji sa 10 na 7 dana.

- Svi oni koji žele da se testiraju na lični zahtev mogu to da učine po nižim cenama, umesto 9.000 sada je PCR 6.000 dinara, dok je antigenski sa 3.500 sada smanjen na 1.800 dinara - naveo je danas posle sednice Kriznog štaba dr Zoran Gojković.

- U utorak će se održati dodatne konsultacije vezano za osnovne i srednje škole u centralnoj Srbiji, ali smo najbliži rešenju da bude kao u vojvođanskim školama, odnosno od 1. do 8. razreda neposredno, a srednjoškolci na kombinovanu nastavu - rekao je Gojković.

Podsetimo, škole u Vojvodinu su krenule sa radom, a od ponedeljka osnovne škole idu na neposrednu nastavu, a srednjoškolci na kombinovanu.

Sastanak je inače zakazan nakon rekordno visokih brojki zaražnih kovidom, a samim tim i mnoge teme bile su danas na stolu pred Kriznim štabom.

Na sednici se raspravljalo o novim merama, vakcinaciji i kovid propusnicama. Ipak, pouzdano se ne nije znalo da će do nekih izmena i doći, mada epidemiloška situacija diktira tako.

Kako su pisali mediji, medicinski deo Kriznog štaba je opet tražio da kovid propusnice budu obavezne 24 sata u ugostiteljskim objektima, da se skrati radno vreme i smanji broj dozvoljenih ljudi u zatvorenom prostoru.

Jedina izvesna mera pre same sednice bila je vezana za škole, onosno početak drugog polugodišta.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 23

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati