Korona

Direktno.rs

11. 01. 2022. 07:00 33

DOBRO SE SETIO! Kon optužio vlast za eksploziju korone

Suočivši se sa katastrofalnom epidemiološkom situacijom jer je broj novozaraženih na dnevnom nivou za svega desetak dana porastao deset puta, član Vučićevog Kriznog štaba dr Predrag Kon pokušava da opere ruke i spase sebe od odgovornosti.

Gostujući na RTS-u izjavio je:

- Bilo je jasno da će Nova godina biti okidač za naglo pogoršanje epidemiološke situacije i da nam stiže omikron. Nova godina pogotovo sve ono što je organizovano nije smelo da se desi. Danas je jasno da to možda čak treba i osuditi u situaciji kad je medicinski deo Kriznog štaba bio jasan da tako nešto ne sme da se događa.

A dogodilo se ono što je svima bilo jasno da će se dogoditi i za to stopostotnu  odgovornost snosi Vučićev režim. Korona u Srbiji je eksplodirala, a redovi ispred kovid ambulanti veći su nego ikada, promrzli građani po snegu satima čekaju na otvorenom sve to izgleda zasrašujuće i jasno je da će se brojevi novozaraženih i narednih dana dramatično povećavati.

Alekandar Vučić, Ana Brnabić, Zlatibor Lončar, Goran Vesić, Zoran Radojičić, Darija Kisić Tepavčević, Predrag Kon, Branimir Tiodorović, Srđa Janković, Miodrag Pelemiš su direktno odgovorni jer su svesno ugrozili javno zdravlje zato što su jedni dozvolili, a drugi organizovali masovne skupove i organizovane dočeke Nove godine, znajući da će to dovesti do najveće eksplozije epidemije do sada. 

Srbija je bila jedina zemlja u Evropi u kojoj su bez ikakvih epidemioloških mera dozvoljeni masovni skupovi na otvorenom i organizovani dočeci u prepunim ugostiteljskim objektima sa muzikom. Sve ovo je urađeno u svrhu političke propagande, da bi se na nacionalnim televizijama emitovali ovi dogadjaji i namerno kreirala lažna atmosfera da je sve u najboljem redu, da Srbija cveta a pri tome su trošili milione građana Srbije za plaćanje bina, pevačica i preskupih vatrometa. 

Po starom, oprobanom receptu autokratskih režima bilo je potrebno za novogodišnje praznike osiromašenom narodu ponuditi "hleba i igara" jer se bliže izbori. Funkcioneri režima defilovali su po televizijama i korona žurkama, a lekari - članovi Kriznog štaba, uključujući i Predraga Kona, ponizno su ćutali.

Nikoga od njih nije zanimalo zdravlje ljudi i  ljudski životi. 

Neće vam se ovo ni zaboraviti ni oprostiti, ne gospodo!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 33

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati