Korona

[ Izvor: Mediji ]

29. 12. 2021. 14:41 45

Lončar: Nije vam država mama i tata

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekli su da kovid propusnice na 24 sata nisu uvedene zato što nije bilo jedinstvenog stava ni u medicinskom delu Kriznog štaba. Brnabić kaže da je na sednici bilo diskusije i da ta tema ostaje na dnevnom redu, dok Lončar poručuje da će brojke novoobolelih posle praznika početi da rastu i da problem postoji u najavi.

Brnabić je rekla da će se o proširenju važenja kovid propusnica na 24 sata razgovarati i dalje, ali je zamolila da se priča o vakcinama i vakcinaciji.

- Jedini izlaz iz ove situacije je vakcinacija. Ukoliko se ne vakcinišemo, teško koje mere će dati rezultate kakve želimo, a to je da prekinemo pandemiju. Vakcine neće sprečiti da se zarazite, ali će sprečiti smrtni ishod. Takođe će, u najvećem broju slučajeva, sprečiti hospitaliziaciju - rekla je Brnabić.

Ministar zdravlja je poručio građanima da ne računaju da im je država "tata i mama".

- Pa da će da vam određuje da li ćete da idete na žurku ili ne. Dovoljno smo uradili, obezbedili kapacitete, obezbedili lekove, danonoćno se bore lekari i sestre koji su junaci. Ima dovoljno vakcina. Nemojte očekivati da vam država uđe u kuću i da vam određuje kada ćete da izađete i na koja mesta - rekao je Lončar.

Preporuka je, dodaje Lončar, da organizatori zahtevaju da prisutni budu vakcinisani ili da imaju negativan PCR ili antigenski test.

- Da kažemo ne može onda će svi da odu ilegalno, a problema koliko god hoćete - biće manji prostor, sve će funkcionisati kao što je funkcionisalo. Stvarno mislite da mi ništa ne znamo? Kad kažemo ne radi ili ograničeno radno vreme, iznajmljuju se stanovi, kuće, krajnje neuslovno, skupi se veliki broj ljudi i onda imamo mnogo zaraženih - rekao je on.

Lončar kaže da žele da drže situaciju pod kontrolom i da će se kontrolisati mere koje važe posle 20 časova.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 45

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati