Korona

[ Izvor: Mediji ]

01. 12. 2021. 16:28 18

Krizni štab doneo odluku o zimskom raspustu

Krizni štab za borbu protiv koronavirusa odlučio je danas da zimski raspust za sve đake u Srbiji ostane isti - od 31. decembra do 24. januara.

- Kada smo odlučili da se produži postojeći raspust od presudnog značaja bila je učestalost oboljevanja i umiranja. Kada sve sagledate, u školskoj sredini nije veća verovatnoća zaražavanja u odnosu na druge aktivnosti. U ovom momentu je procenjeno da školska sredina nije rizičnija od drugih mesta. Naravno, ako se narednih dana uoči promena – počeće se ranije sa raspustom. U ovom momentu je situacija stabilna - rekla je dr Darija Kisić Tepavčević nakon sednice.

Jedan od potencijalnih budućih rizika je novi soj koronavirusa – omikron koji još nije stigao u Srbiju, ali se očekuje da će se i on pojaviti.

- Sagledali smo novi soj i doneta je odluka da se određene mere primene za Južnu Afriku, Malavi, Bocvanu, Lesoto, Namibiju. Svi putnici koji dolaze iz ovih zemalja moraće na aeroromu da rade PCR test, ako su negativni moraju da budu 14 dana u karantinu sa obavezom da posle 7 dana urade još jedan PCR test, a ako su pozitivni biće prebačeni u odgovarajuću kovid ambulatu - rekla je Kisić.

Pored toga, na Kriznom štabu bilo je reči i o kovid propusnicama, tačnije produženju njihovog važenja, ali i proširenju spiska objekata u kojima su one potrebne.

- Svima nam je jasno da je virus prisutan 24 sata, ali i da kovid propusnice imaju veoma značajan efekat - rekla je Kisić i navela da nije donesena mera o proširenoj upotrebi kovid propusnica.

Podsećamo, predstavnici struke praktično od uvođenja kovid propusnica traže da njihovo važenje bude duže. Iako, za sada, važe samo od 20 sati, struka predlaže da kovid propusnice važe od 18 sati ili čak puna 24 sata.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 18

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati