Korona

Direktno.rs [ Izvor: RTS ]

30. 11. 2021. 19:15 29

Šekler: Omikron soj? Nema razloga za paniku

Virusolog Milanko Šekler izjavio je večeras da nema razloga za paniku zbog pojave novog soja koronavirusa pod nazivom omikron.

Šekler je, pozivajući se na lekara iz Južnoafričke Republike, gde se taj soj korone pojavio, rekao za RTS da inficirani omikronom imaju veoma blage simptome i da nije bilo smrtnih slučajeva.

- Sve informacije u vezi sa omikronom treba sačekati iz Južnoafričke Republike, njihovi lekari su veoma stručno i profesionalno reagovali kada su utvrdili da se pojavio novi soj - rekao je Šekler.

Ponovo je naglasio značaj imunizacije protiv kovida i podsetio da su "države sa više od 80 odsto vakcinisanih građana u mnogo boljem položaju od ostalih".

- Dobra je odluka domaćih vlasti da se krene sa trećom dozom mnogo pre ostalih evropskih država - rekao je Šekler i dodao da je "Srbiji potrebno da ima 83 odsto vakcinisanih građana".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 29

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati