Korona

[ Izvor: Mediji ]

25. 11. 2021. 10:51 11

Drama u "Fajzeru": Ukradeni podaci o kovid vakcini

"Fajzer" je tužio dugogodišnju zaposlenu zbog navodne krađe "velikog broja" poverljivih dokumenata, uključujući i one povezane sa vakcinom protiv korone.

U tužbi koja je podnesena u utorak u saveznom sudu u San Diegu, "Fajzer" je rekao da je reč o zaposlenoj Ćun Ksiao Li, koja je prekršila svoj ugovor o poverljivosti prenevši više od 12.000 datoteka, bez dozvole, na svoje lične račune i uređaje sa svog poslovnog lap-topa.

"Zbog velikog broja dokumenata koje je gospođa Li nezakonito prisvojila, 'Fajzer' tek treba da utvrdi obim poslovnih tajni i poverljivih informacija koje ona poseduje“, saopštila je kompanija.

Navodni ukradeni materijali uključuju "priručnik" od 24. septembra koji sadrži interne procene i preporuke o Fajzer-Bajontek vakcini protiv koronavirusa, zatim "Fajzerov" odnos sa nemačkim partnerom za vakcine, kao i prezentacije povezane s antitelima protiv raka.

Iz kompanije "Fajzer" je rečeno da je Li, koja je bila pomoćnica direktora za statistiku, u više navrata pokušavala da prikrije tragove onoga šta je uradula. Takođe se navodi, da je okrivljena ombanula "Fajzer" o tome što je uzela, kako je to uzela, kada i zašto je to učinila i gde se nalaze ukradeni podaci.

Navedeno je i da je Li u kompaniji radila 15 godina, ali da je skoro primila ponudu za novi posao u kompaniji "Ksenkor Inc.", kalifornijskoj kompaniji koja se fokusira na lečenje raka i autoimunih bolesti.

Iz "Fajzera" su naveli i da se njihova kompanija suočava s velikim problemom - da konkurenti pokušavaju da im preotmu zaposlene tokom cele ove godine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati