Korona

Direktno.rs

17. 10. 2021. 20:38 80

Ana Brnabić uvodi kovid propusnice

Iako je pre deset dana izjavila da u borbi protiv pandemije veruje samo u vakcinaciju po kojoj je Srbija među najgorima u Evropi sa samo 42.5% vakcinisanih - danas je premijerka Ana Brnabić najavila da je uvođenje kovid propusnica pitanje dana i da je u toku definisanje procedure za njihovu strogu primenu.

Kako je najavila, to bi značilo da će kovid propusnice koje podrazumevaju dokaz o vakcinaciji, negativan test na Covid 19 ili potvrdu o preležanoj bolesti, biti najverovatnije neophodan uslov za ulazak u sve zatvorene objekte izuzev u prodavnice prehrambene robe.

Ombudsman Zoran Pašalić rekao je danas da u dogovoru sa premijerkom Anom Brnabić radi na predlogu rešenja za uvođenje kovid propusnica i da je jedna od ideja da deo te kovid propusnice bude i slika, kao kod „Bus plus“ kartice, na primer - kako bi se izbegle "zloupotrebe".

Da podsetimo, u poslednjih mesec dana prosečan broj novozaraženiih na dnevnom nivou je veći od 7.000, a broj preminulih 50, odnosno Srbija je najgora u Evropi u odnosu na broj zaraženih, a među pet najgorih država na svetu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 80

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati