Korona

[ Izvor: Blic ]

07. 09. 2021. 17:50 9

EU skida Srbiju sa "zelene liste"?

EU razmatra uklanjanje Srbije i još pet zemlja sa tzv. "zelene liste" trećih zemlja čijim građanima je dozvoljen ulazak u EU na osnovama dobrih epodemioloških parametara, što znači da bi se i posetioci koji se vraćaju iz tih zemalja mogli suočiti sa pooštrenom kontrolom, poput testova na Kovid-19 ili karantina.

Ambasadori zemlja članica bi sutra na sastanku u Briselu trebalo da odlučuju o tome koje će zemlje ostati, a koje će biti uklonjene sa "zelene liste" koja se ažurura dva puta mesečno.

Posebni zdravstveni komitet EU predložio je uklanjanje sa liste Srbije, Albanije, Japana, Jermenije, Azerbejdžana i Bruneja.

U Briselu navode da su prosečni novi dnevni slučajevi infekcije Kovid-19 u ovih šest zemalja naglo porasli sa ispod 40 na milion stanovnika, koliko je bilo krajem juna, na više od 100 nedeljno, pri čemu je u Srbija ta brojka stigla i do 500.

U prethodnom krugu, pre deset dana, zbog pogoršane epidemiološke situacije, sa "zelene lisite" već su uklonjene Crna Gora, Severna Makedonija i Kosovo.

Odluka amabasadora EU trebalo bi da bude i formalizovana do kraja nedelje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati