Korona

R. Ć.

09. 08. 2021. 08:03 56

Roditelji đaka besni na Krizni štab, pozivaju na proteste u septembru!

Nakon izjave virusološkinje i članice Kriznog štaba Tanje Jovanović da će nevakcinisani đaci morati svake nedelje da rade test na koronavirus, u komentarima na portalu Direktno.rs javilo se mnoštvo nezadovoljnih i besnih roditelja, a većina njih poziva ostale roditelje da u septembru izađu na ulicu zbog ovakvog stava Kriznog štaba.

 - Ukoliko se ne vakcinišu, đaci stariji od 12 godina moraće da bar jednom nedeljno rade testiranje na Kovid-19 - rekla je Jovanović, koja podržava predlog epidemiologa Predraga Kona o odvajanju vakcinisanih i nevakcinisanih đaka starijih od 12 godina.

Usledila je burna reakcija roditelja u komentarima, koji ističu da je odvajanje vakcinisane od nevakcinisane dece neustavno, te većina njih ističe da će, ukoliko se preporuke Kriznog štaba primene na početku školske godine, izaći da protestuju na ulicu.

- Ovo je protivustavno i neće vam proći. Ako vam je tolika želja da snege odmerimo na ulici - vidimo se na ulici! - napisao je Dragan.

- Bude li se insistiralo da vakcinacija dece bude bilo čime povezana sa pohađanjem nastave, roditelji će 1. septembra izaći ispred Skupštine da se objasnimo - ističe Tanja.

- Ulica, ulica, ulica, ulica... Idemo Srbijo... Oterajmo skotove - besan je bio Dejan.

- Ja vidim da će morati da se izađe na ulice i stvarno je došao red da se smene svi ovi lopovi, lažovi, Krizni štab pogotovu, dve godine slušam ista sr*nja. Deca se neće vakcinisati, a niko od roditelja nema mesečno da daje 32.000 dinara za testove, a ako ima dvoje to je 64.000. Dosta više zastrašivanja, vršenje pritiska. Metla od septembra - naglasila je Alisa.

- Ako ovo nije razlog da izađemo na ulicu, onda nam stvarno nema spasa - napominje Vesna.

- Vidim da će roditelji prvog septembra malo do Skupštine da se prošetaju. Veliki Vođa se ipak najviše plaši spontanih okupljanja - napisao je nepoznati korisnik.

- Ne možeš da vakcinišeš sve zdravstvene radnike, ni prosvetne radnike, ni državne službenike. Ne možeš da obezbediš maske da se nose u prevozu. Alo zato možeš da nas ucenjuješ decom. Neće moći, neće proći. Ako ovo ne izvede ljude na ulice, onda ništa neće - istakao je Ivan.

Očito da je Krizni štab i ovoga puta izazvao bes građana, a ostaje da se vidi da li će se pomenute preporuke primeniti, ili će se vlast povuči pred zahtevima roditelja. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 56

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati