Korona

Direktno.rs

06. 08. 2021. 17:14 25

Ana Brnabić ponovo uhvaćena u laži: Izmislila da je vakcinisano 50 odsto punoletnih

S obzirom na to da je diplomirala na sumnjivom Northwood University koji je u Americi rangiran na 960. mestu, a na Šangajskoj listi koja rangira najbolje svetske univerzitete čak i ne postoji, otvara se dilema da li Ana Brnabić ne zna ni osnove matematike ili namerno obmanjuje javnost - tek danas je iznela skandaloznu neistinu da je u Srbiji sa dve doze vakcinisano 50 odsto punoletnog stanovništva a sve međunarodne instistucije i mediji koji prate vakcinaciju u celom svetu objavljuju da je u Srbiji vakcinisano samo 39-40% od onih koji napunili 18 godina.

Sa ovim rezultatom smo među najlošijima u Evropi, vakcinacija je gotovo stala, poslednjih mesec dana se na dnevnom nivou vakciniše samo 6.500-7.000 ljudi, što znači da nam je sa ovim tempom potrebno još čak tri meseca da bi smo dostigli 50% vakcinisanih što ponovo nije dovoljno da budemi ni blizu kolektivnog imuniteta.

Da pređemo na konkretne brojeve. Ana Brnabić na svim medijima rastrubila je da je u Srbiji sa dve doze vakcinisano 2 705.458 ljudi i da je to 50,1% od ukupnog broja punoletnih građana. Većina đaka u osnovnoj školi zna da u Srbiji ima nešto preko 6.700.000 punoletnih a taj podatak lako je proverljiv na internetu iz svih zvaničnih izvora uključujući i birački spisak. Kada se sa ova dva broja, izvrši prosta matematička operacija deljenja, što je za Brnabićevu ili viša matematika ili svesno laže - DOĐE SE DO PODATKA DA JE U SRBIJI VAKCINISANO SAMO 40.1% PUNOLETNIH.

Da vidimo koje podatke objavljuju međunarodne institucije i mediji koji iz minut u minut objavljuju podatke o vakcinaciji u svim zemljama sveta i naravno koriste isključivo zvanične izvore.

Covidvax objavljuje da je u Srbiji sa obe doze vakcinisano 39.86% punoletnih, New york times 39%, Bloomberg 38.9%, Financial times 39%, Worldmeterdata 39.8%. Ceo svet ima iste podatke i zna da računa, samo Brnabićeva ima neku svoju matematiku.

S obzirom na to da je izgovorila neistinu koja se tiče svih građana, Brnabićeva treba da se izvini javnosti i da kaže da na "čuvenom" Northwood university predmet matematika ne postoji pa je pogrešila u operaciji deljenja, a ako zna da računa onda ima obavezu da objavi zašto je ovako masno slagala.

Ovakav primer obmanjivanja javnosti o epidemiji svakako je jedinstven u svetu.

Jednom rečju, SRAMOTA!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 25

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati