Korona

[ Izvor: Mediji ]

05. 08. 2021. 13:54 14

"Srbija više neće nabavljati vakcine"

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da se ne planira nabavka novih vakcina protiv koronavirusa, i istakla da ih ima dovoljno za vakcinaciju i "buster" dozu.     Iako je premijerka Srbije tri dana obilazila jug Srbije i Jablanički okrug, to nije bilo odvoljno da se smire strasti izneverenih poljoprivrednika i radnika Vranja, Leskovca i mesta u okolini, te se, kako piše na zvaničnom sajtu predsednike Republike Srbije, on danas obreo u Vladičinom Hanu.

Najavila je da će Srbija deo vakcina donirati zemljama kojima je takva pomoć potrebna, i istakla da se radi o "našim partnerima u Africi". Kaže da je dobro što je Srbija danas prešla prag od 50 odsto vakcinisanih, ali i upozorila da smo daleko od kolektivnog imuniteta.
- Moramo bolje, a to što imamo sada nam daje bolju situaciju, pa tako ne raste drastično broj hospitalizovanih -rekla je Brnabić.

Na pitanje šta će država raditi da poveća broj vakcinisanih, s posebno među školskom decom starijom od 12 godina, odgovorila je da država može samo da apeluje, moli i da se bori protiv lažnih vesti zbog kojih mlađi odbijaju da se vakcinišu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati