Korona

[ Izvor: Mediji ]

28. 07. 2021. 17:26 33

Krizni štab presekao: Uvodi se treća doza vakcine!

Na upravo završenoj sednici Kriznog štaba odlučeno je da se omogući davanje treće doze posebno rizičnim grupama, pišu beogradski mediji.

Treća doza će biti preporučena za građane koji boluju od određenih sistemskih i drugih bolesti.

Ministarka za rad Darija Kisić Tepavčević izjavila je da se radi o osobama koja imaju imunodeficijentna stanja i hronična oboljenja koja su u vezi sa imunitetom.

- To su pre svega osobe koje su imale transpalntacije organa, one koje su na hemodijalizi, osobe sa malignim oboljenjima - rekla je Kisić Tepavčević nakon sednice Kriznog štaba.

Iako je prvobitno planirano da Krizni štab zaseda 1. avgusta zbog treće doze vakcine, datum je pomeren, a na današnjem sastanku je bila analizirana situacija o porastu broja zaraženih.

Iako su naši stručnjaci upozoravali da bi četvrti talas koronavirusa mogao da dođe na jesen, sudeći po brojkama, korona se poprilično zahuhtala, i to ranije. Prema dnevnim presecima zaraženih, praktično od početka jula nema brojke ne padaju ispod 100.

Poslednji dan kada smo imali manje od 100 zaraženih bio je 4. jul, kada je novoobolelih u Srbiji bilo 77. Već sledećeg dana ta cifra se popela na 110 i od tada se nije spustila, već je samo nastavila da raste.

U prethodnih sedam dana prešli smo cifru od 200 zaraženih na dnevnom nivou i jasno je da brojke nemaju tendenciju da se smanjuju, već lagano srljaju prema 300 novozaraženih u toku 24 sata. Tako smo 21. jula prešli prag od 200 zaraženih, odnosno imali smo tačno 228 novih pacijenata.

Juče je u Srbiji bilo još 290 novozaraženih, što je najviša brojka zabeležena još od kraja maja. A u poslednja 24 sata potvrđena su 332 nova slučaja zaraze virusom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 33

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati