Korona

[ Izvor: Nova ekonomija ]

26. 07. 2021. 16:03 6

Iz budžetske rezerve dato još 211 miliona za kovid bolnicu

Više od 1,5 milijardi dinara vanredno je, iz tekuće budžetske rezerve, u toku prethodne dve nedelje usmereno za gradnju kovid bolnice na Mišeluku. Vlada Srbije je u dva navrata preusmerila namenska sredstva namenjena pomoći privredi za oporavak od epidemije kovid bolnici u Novom Sadu. Prvi put, pre dve nedelje, to je učinjeno i tako što je novac oduzet iz budžeta planiranog za Banku reproduktivnih ćelija, otkrila je Nova ekonomija.

Tada je ukupno 1,4 milijarde dinara prvo preneto u tekuću budžetsku rezervu, a potom usmerena Ministarstvu odbrane, koje je odgovorno za projekat kove kovid bolnice, prenosi 021.rs.

Sada je Vlada Srbije ponovo preusmerila namenska sredstva - iz Ministarstva privrede je preneto ukupno 211 miliona dinara u tekuću budžetsku rezervu, a potom je taj iznos raspoređen Ministarstvu odbrane "radi obezbeđivanja nedostajućih sredstava" za izgradnju kovid bolnice na Mišeluku.


Zbog čega se javljaju ovi enormni, nepredviđeni troškovi u izgradnji bolnice u ovom trenutku nije poznato. Gradilište je pre nekoliko dana obišao ministar odbrane Nebojša Stefanović i najavio završetak za 1. septembar, kao i da zgrada "niče kao iz vode".

Država će, uključujući ove vanredne troškove, za gradnju kovid bolnice ukupno izdvojiti više od pet milijardi dinara - prethodno planiranih 4,15 milijardi i novoopredeljenu sumu. Grad Novi Sad će, barem za sada, izdvojiti 249,8 miliona dinara za prateće radove i komunalno opremanje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati