Korona

Direktno.rs

25. 07. 2021. 22:04 8

Skoro cela ekipa RTS-a iz Tokija u karantinu!

U velikom problemu se našla ekipa Radio-televizije Srbije, koja izveštava iz Tokija sa Olimpijskih igara, budući da je više od pola novinarske ekipe moralo da ode u obavezni dvonedeljni karantin. Naime, jedan strani novinar, a koji je putovao sa njima u Japan 19. jula, bio je zaražen kovidom, pa su i izveštači RTS-a morali u izolaciju.

Tu informaciju je iz glavnog grada Japana saopštio Predrag Milinković, koji se večeras uključio u Dnevnik 2 Javnog servisa.

- Većinu mojih kolega od sutra nećete gledati u direktnim uključenjima iz Tokija. Zbog jedne nepoznate osobe na letu između Frankfurta i Tokija 19. jula koja je sedela u blizini mojih kolega. Mi ne znamo ko je ta osoba, znamo samo da je sedela u njihovoj blizini i da oni moraju u karantin. Od pre nekoliko sati su u svojim sobama, čekaju PCR test i nadamo se dobrim vestima - rekao je Milinković i dodao:

- Oni su svi vakcinisani i nalaze se među 33 putnika kojima je određen karantin. Svi su se pridržavali pravila. Ekipa kojoj je omogućeno da nastavi da radi, to će činiti smanjenim kapacitetima, uz podršku kolega u Beogradu. Verujem da će svi biti negativni, svi smo se pridržavali mera, do danas svi su bili negativni - naveo je Milinković.

Ostaje pitanje zašto su novinari RTS-a, ako su već vakcinisani, morali da idu u karantin.

- Svi članovi delegacije RTS-a su vakcinisisani pre odlaska u Japan, svi su četiri puta bili negativni na korona testiranjima po dolasku u Tokio, ali propisi su propisi, i karantin je bio neophodan - saopštili su sa RTS-a.

Dakle, novinari Javnog servisa sada ne smeju da izlaze iz soba u hotelu, pa i neće biti ništa od javljanja sa lica mesta, barem to nećemo videti od onih koji su u karantinu. Dakle, jasno je da će većinu prenosa vršiti iz studija u Beogradu...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati