Korona

Direktno.rs

18. 07. 2021. 19:16 24

Indijci iz najrizičnijeg korona-područja popunili Beograd, stižu i na Kopaonik

Veliko uznemirenje Beograđana proteklih dana izazvali su prizori organizovanih grupa Indijaca i putnika iz Indije, koji dolaze iz ovog svetskog epicentra novog delta soja koronavirusa. Međutim, redakcija portala Direktno došla je u posed dokumenata, odnosno hotelskih rezervacija, koje pokazuju da se sada već kreću širom Srbije, pošto su verovatno već popunili sve smeštajne kapacitete u Beogradu.

Razlog tome je što im države Evropske unije zabranjuju ulaz upravo zbog dolaska iz najrizičnije Indije, a primaju ih u EU tek nakon 14 dana provedenih u nekoj od "tranzitnih" država na svojoj EU ruti.

Odmah je postalo jasno da je to Srbija, po dobroj staroj oprobanoj ovog režima - čim je nešto zabranjeno, skače mu cena na bočnom tržištu, pa daj da se unovči i ovo. I tako je pre dve nedelje, u direktnoj organizaciji nikog drugog do vlasti Srbije, izmišljena nova grana turizma - "karantin-turizam", kada je uvedena serija čarter letova iz Nju Delhija za Beograd. Od tada se u Beogradu svakodnevno mogu videti prepuni autobusi koji organizovane grupe putnika iz Indije dovoze do hotela.

I dok traju upozorenja struke kako će nam novi delta soj zagorčati jesen, a možda već i avgust, režim na čelu sa Aleksandrom Vučićem gleda samo da profitira, svesno ugrožavajući i zdravlje i živote svojih građana.

Naravno, kada Vučiću bude bilo zgodno da uvede nove restrikcije, za sve druge osim za sebe i svoju partiju ili kada opet bude zafalilo da popuni rupe u budžetu od naplate prekršajnih prijava već ojađenih ugostitelja, a naročito kada mu opet bude zatrebalo da opet izigrava heroja koji spasava Srbiju, za širenje delta soja optužiće opet sopstvene građane.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 24

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati