Korona

Direktno.rs

04. 06. 2021. 20:27 16

Narod je pobedio koronu, Vučiću, narod! (VIDEO)

Pad broja zaraženih koronavirusom u Srbiji doneo je dah optimizma, pa smo izašli na ulice Beograda i pitali sugrađane da li je naša zemlja konačno pobedila pandemiju, kao i ko je za to zaslužan.

U zavisnosti od toga koga pitate - dobićete drugačiji odgovor. Mladi su skeptični postoji li uopšte virus ili je u pitanju globalna zavera, čini im se da je cela situacija "prenapumpana", dok su stariji sugrađani oprezni sa optimizmom koji je pad novozaraženih doneo.

A, ako koronavirus i jeste pobeđen, ko je za to zaslužan?Ako se vratimo godinu dana unazad, korona je pobeđena još krajem maja 2020. Brojke su odjednom bile znatno niže, život se navodno vratio u normalu, organizovane su proslave, manifestacije, "večiti derbi". Stvorila se atmosfera da više nema ni "k" od korone, a sve to, slučajno ili ne, neposredno pred održavanje parlamentarnih izbora.

Nekoliko meseci kasnije, sredinom jula, predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je na Pink televiziji i najavio da ćemo koronu pobediti za 20 dana.Dvadeset dana je prošlo, stigao je i decembar, a sa njim nova prilika za pobedu. Početkom tog meseca, Vučić je treći put najavio pobedu virusa, ali su ubrzo usledile nove mere i skraćeno radno vreme ugostiteljskih objekata, kao i porast obolelih.

Ovih dana sa juga Srbije su došle spekulacije da bi konačno slavlje moglo da krene 6. juna. Naime, kako je pisao portal JugMedia na osnovu svojih nezvaničnih saznanja od izvora bliskih SNS u Leskovcu i Nišu, širom Srbije bi tog dana trebalo da se pojave natpisi "Pobedili smo koronu".

Dok čekamo da vlasti zvanično proglase pobedu i počnu sa hvalospevima sebi samima, u videu na početku teksta pogledajte šta misle naši sugrađani.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 16

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati