Korona

[ Izvor: N1 ]

26. 05. 2021. 17:58 14

"Srbija pod SNS oteta, moramo da je vratimo iz mrtvih"

"Kada bi najava ministra zdravlja Zlatibora Lončara o osnivanju radne grupe za analizu smrtnih slučajeva od kovida bila ozbiljna, to bi bilo nešto dobro. To je u jednom trenutku i obećano, verujem da se mnogo, mnogo kasni. Kad je SNS došao na vlast, ova država je oteta, a sada je pretvorena u falsifikat države, falsifikat sistema. Verujem da je ova odluka da se radna grupa oformi sada, u stvari, u sklopu ozbiljnijeg početka predizobrone kampanje", rekao je anesteziolog Rade Panić, predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije.

- Uskoro ćete, za neki dan, imati Srbiju preplavljenu propagandnim, reklamnim materijalom da je Srbija pobedila kovid. Sve se radi planski i smišljeno, i sve je u cilju rejtinga jednog čoveka i uslovno stranke koju on vodi - rekao je dr Panić gostujući na televiziji N1.

On smatra da će se vrlo brzo moći proveriti da li postoji ozbiljna namera da se sazna istina, i to ako Ministarstvo bude tražilo da se predlože nezavisni kandidati za radnu grupu, odnosno da budu prisutni i predstavnici Sindikata lekara i farmaceuta, kao i lekari iz Ujedinjeni protiv kovida (UPK), i da sve bude javno prenošeno.

Na pitanje da li je neko od njih pozvan da radi u ovoj radnoj grupi, Panić je istakao:

- Gotovo sam siguran da nismo obavešteni ni mi ni UPK. Mi smo progonjeni na svakom mestu, predsednica našeg Glavnog odbora Gorica Đokić dobila je rešenje o upozorenju pred otkaz zbog intervjua o stanju u kovid bolnici u Batajnici, a ona nije iznela ni 10 odsto onoga što se tamo dešava, jako sam tužan - poručuje Panić.

Prema rečima Lončara, u radnoj grupi biće predstavnici iz bolnica, iz lokalnih samouprava i oni koji se bave statistikom.

Zašto je tajna kako se nabavljala medicinska oprema tokom epidemije?

Panić smatra da ona treba da proveri i zašto je i dalje tajna kako se tokom epidemije nabavljala medicinska oprema.

- Hajde da odmah radna grupa to proveri, to su narodne pare, kako i ko sme u državi da to proglasi tajnom, svaki dinar u fondu je odvojio od svojih usta građanin da bi imao da se leči. Neko sa tim novcem radi šta god hoće - ocenjuje Panić i pita "zašto se pravi treća kovid bolnica u Novom Sadu kada kovid prolazi, ko to pere pare?!"

Takođe pita i "gde je izveštaj o spoljašnjem vanrednom nadzoru u Novom Pazaru, koji je prošlog leta bio jedan od gradova najteže pogođenih koronavirusom u Srbiji".

- Zašto nije do sada odrađen i zašto nije pozvano 37 specijalista koji su svojim potpisima tražili smenu (vršioca dužnosti direktora Opšte bolnice u Novom Pazaru) Meha Mahmutovića? Zato što je u međuvremenu, sin državnog sekretara u Ministarstvu zdravlja Mirsada Đerleka, bez konkursa dobio specijalizaciju iz stomatologije, a pre toga je i zaposlen - navodi Panić.

Ističe da svu dokumentaciju treba dati onima koji nisu poslušnici SNS, "i vrlo brzo ćemo dobiti rezultat".

- Ako u toj radnoj grupi ne bude nezavisnih članova, onda ta radna grupa pravi alibi za vlast za sve ono što je radila tokom epidemije i ne želi da sazna istinu, i ponavljam tražimo da svakih sedam dana obaveštava javnost šta je radila.

Direktori bolnica - poslušnici

Na pitanje da li će direktori bolnica uspeti da se odupru eventualnim političkim pritiscima u vezi sa radom radne grupe, on nije optimista i kaže da su "svi direktori apsolutno poslušni", a među njima ima i veliki broj v.d. direktora, za koje kaže da nisu pravi direktori.

- Svi će potpisati žmureći sve što im se bude dalo da potpišu, ako građani Srbije i naučna zajednica očekuju da saznaju šta se dešavalo tokom epidemije, uslov je da ova vlast hitno ode, a da stručnjaci uspostave sistem, da vidimo gde smo grešili, a da se odgovorni kazne - ukazuje Panić.

Dodaje da "timovi koji rade profesionalno za SNS i koji im prave rejting dobro znaju šta rade i dobro znaju da će biti jedno od najtežih pitanja u ovoj kampanji – zašto ste krili broj preminulih (od kovida)".

- Unapred smišljaju odgovore, ova radna grupa će biti karikatura ispitivanja podataka, ali će običnim građanima koji ne razumeju ovu problematiku baš najbolje biti opravdanje da je vlast uradila sve kako treba - smatra Panić.

Dodaje da se "nada da će i građani i svi ostali uskoro shvatiti da je sa ovom vlašću jedini mogući način razgovora tako što ćemo se u velikom broju na kraju odlučiti ili za štrajk ili za izlazak na ulicu, a ja pozivam sve zdrave delove svih sindikata, nevladinih udruženja, građanskih pokreta i sve dobronamerne ljude da nam pomognu da Srbiju pokušamo da vratimo iz mrtvih".

- Srbija je trenutno više mrtva nego živa, a ovo što se dešava sa radnom grupom je jedna velika farsa. Ja sam anesteziolog i znam da mrtav može da se vrati u život - poručuje Panić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati