Korona

Direktno.rs

11. 05. 2021. 14:07 1

Analize antitela za starije od 50 godina treba da plati država

Posle mnogih oprečnih i nekonzistentnih izjava dr Kon je za televiziju K1, 9. 5. 2021. izjavio da: „Jasno je svima nama koji se bavimo ovim poslom da oni koji nemaju antitela posle dve doze, a prošlo je vreme, treba da prime još neku – ili dozu te iste vakcine, ili da promene vakcinu“, dodavši da: “Oni koji nemaju antitela posle primljene dve doze vakcine protiv koronavirusa moraće da prime i treću” - stoji u saopštenju Odbora za zdravstvo Stranke slobode i pravde.

U tekstu se dalje navodi:

Kao lekari i građani ove zemlje koji su veoma zainteresovani za kontrolisanje i okončanje epidemije kovida u Srbiji, na koje još uvek možda može da se utiče, članovi Zdravstvenog odbora SSP od objavljivanja prvih rezultata o efektima primene vakcine smatraju da je neophodna provera nivoa IgG antitela 4 nedelje nakon primanja 2 doze svih tipova vakcine kod svih građana Srbije, a naročito starijih od 50 godina, koji nisu ranije preležali COVID 19.

Ova analiza bi smanjila preterano opuštanje jednog broja vakcinisanih građana, povećala poštovanje zaštitnih mera i dala parametre za kasnije donošenje zaključaka o efikasnosti vakcina kod naše populacije. Stranka slobode i pravde zahteva da troškove ove analize za starije od 50 godina plati Republika Srbija - stoji na kraju saopštenja Odbora za zdravstvo Stranke slobode i pravde.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati