Korona

Direktno.rs

05. 05. 2021. 13:39 47

"3.000 dinara, letovanje u Sopotu, CD Ace Lukasa i kutija cinka"

Najava Aleksandra Vučića da će svi koji se do 31. maja vakcinišu bar jednom dozom neke od dostupnih vakcina, dobiti dodatnu pomoć od 3.000 dinara, izazvala je brojne reakcije na društvenim mrežama.

- Pošto ne možemo da donosimo negativne diskriminativne mere protiv onih koji neće da prime vakcinu, za šta ja smatram da je vrlo sebično i neodgovorno, doneli smo odluku da damo dodatnu pomoć svima koji su se vakcinisali. Mimo dodatnih 30 evra koji će svi dobiti i 50 evra penzionerima, svi sa više od 16 godina koji su se vakcinisali do 31. maja jednom ili dve doze dobiće još 3.000 dinara od države - rekao je Vučić.
Po ugledu na svog jagodinskog koalicionog partnera, koji gospođama arbitrarno deli po 3.000 dinara, Vučić je shvatio da je to dobitna kombinacija za pridobijanje simpatija birača pred izbore naredne godine. Naravno, ovakve namere Vučića nisu ostale bez reakcija na društvenim mrežama.
- Dakle, građani koji se nisu vakcinisali iz bilo kog razloga su dobri za državu da plaćaju porez, a država će zauzvrat da ih diskriminiše i kažnjava. Ovo je čista diskriminacija! Ne razumem zašto vlast namerno pravi novu, nepotrebnu podelu u našem društvu - pita se lider Dveri, Boško Obradović.
- 3.000 dodatno za vakcinisane. Vaučer vakcinisanima od 5.000 za kupovinu u TC Ušce za prvih 100 sutra i prvih 50 u petak. Nepogrešivo ide ka doživotnom vladaru uz doživotna zaduživanja naredne tri generacije - smatra Ksenija.
- Vakcinisani dobiju 3.000 dinara, 1 GB besplatnog mobilnog interneta, suncobran, vaučer za letovanje u Sopotu, CD Ace Lukasa i kutiju cinka sa vitaminom C. IDEMOOOO - napisao je Vlada R.
- Predsednik od jutros dominira! Svaka čast! Još da kaže da će svaki vakcinisani dobiti paketić od Deda Mraza za Novu godinu i moj glas ima - poručio je "Vrag što je odneo šalu".
- Bez obzira da li je motiv plemenit ili politikantski, Vučićeva najava finansijske stimulacija za vakcinisane je legitimna stvar. Ali najavljeno kažnjavanje i diskriminacija onih koji nisu i ne žele nezakonito je i nelegitimno. (Bar dok vakcinacija nije obavezna). To su važne nijanse - mišljenja je Đorđe Vukadinović, urednik NSPM.
- Aca Srbin poentira trojkom sa pola terena, još po 3 crvene za vakcinisane. Možemo da ga mrzimo do mile volje, ali on se obraća samo svojoj ciljnoj grupi koja je ogromna i radi to odlično. Strašno je, ali istinito, navikavajte se, ovo je realnost. Aco, majstoru - kaže "Nikad izvini".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 47

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati