Korona

[ Izvor: Mediji ]

25. 04. 2021. 10:34 6

"Rezultati dobri, ali mere verovatno ostaju i dalje iste"

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je danas da su brojevi koji ukazuju na pad broja infekcija koronavirusom ohrabrujući, ali i obavezujući i ocenio da su epidemijske mere i masovna imunizacija i dalje neophodni. On je za RTS rekao da građani i dalje treba da se pridržavaju mera koje će verovatno ostati iste, i poručio da je oprez neophodan još dva-tri meseca, uz vakcinaciju, koju država promoviše u nekoliko modela.


- Postigli smo odlične rezultate. Posećujemo svaki grad, svako selo, dolazimo do svakog čoveka i razgovaramo. Dosta smo opustili građane i oslobodili ih bespotrebnog straha. Ovo što brojke padaju jeste rezultat vakcinacije - kaže Đerlek.

On je rekao da je broj vakcinisanih i dalje nizak u Tutinu (6,9 odsto) i Novom Pazaru (12,5 odsto), zatim Lajkovcu, Ljigu i Mionici, i da je u tim mestima i dalje potrebno razgovarati s ljudima, jer su „puni dezinformacija“.

Prema njegovim rečima u Beogradu je vakcinisano 5.500 studenata, a u Nišu oko 1.300 i sve više mladih shvata da korona može biti opasnost zbog steriliteta, a da su milione vakcina primili ljudi u svetu i da nije dokazano da deluje na reproduktivne organe.

Podsetio je da je Svetska zdravstvena organizacija preporučila vakcinaciju i trudnicama, i to pre svega u poodmaklim godinama, sa velikom telesnom težinom, ili onima koje boluju od dijabetesa i hipertenzije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati