Korona

[ Izvor: Radio Slobodna Evropa ]

13. 04. 2021. 18:54 2

Zbog nestanka struje propale vakcine "Sputnjik V"?!

Vakcine koje je trebalo da budu iskorišćene za revakcinaciju osoba starijih od 65 godina u Prijedoru propale su zbog nestanka električne energije, izjavio je danas vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja Prijedor, Slobodan Javor. Zbog celog slučaja, u Prijedoru je privremeno obustavljeno davanje druge doze vakcine "Sputnjik V".


- Došlo je do poremećaja u temperaturi u zamrzivaču u odnosu na temperaturu koja je predviđena za čuvanje vakcina - kazao je Javor na konferenciji za novinare u Prijedoru.

Zbog celog slučaja, u ovom gradu je privremeno obustavljeno davanje druge doze ruske vakcine.

- Ministarstvo zdravlja nastoji da obezbedi što više vakcina kako bi u tom gradu mogli za što kraće vreme da vakcinišu, odnosno da revakcinišu ljude - kazao je Javor.

Milica Otković, načelnica Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Prijedor, na konferenciji za novinare je poručila da su vakcine koje su u ponedeljak, 12. aprila date građanima "potpuno bezbedne", i da su bile u režimu hladnog lanca.

- Što se tiče naših sugrađana, nema nikakve potrebe da budu zabrinuti. Ostali građani koji čekaju svoju drugu komponentu "Sputnjik V" vakcine biće naknadno obavešteni o datumu, odnosno biće pozvani lično kao i za prvi put i mogu reći da nema razloga za brigu. Bez obzira na to što dolazi do isteka roka od 21 dan, biće vakcinisani u terminu koji je predviđen - rekla je Otković.

Republika Srpska je izdvojila 7,5 miliona evra za nabavku 200.000 ruskih vakcina. Od tada je u RS stiglo 42.000 vakcina "Sputnjik V".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati