Korona

[ Izvor: Novosti ]

12. 04. 2021. 16:08 0

Odobreni izlasci iz domova za stare

Domovi za stare će po preporuci Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja dozvoliti stanarima izlaske bez noćenja ili sa noćenjem prilikom posete porodici. Preporuka je doneta na osnovu mišljenja Kriznog štaba za suzbijanje kovid 19 i Ministarstva zdravlja, a imajući u vidu aktuelnu epidemiološku situaciju u Srbiji i posebno u sistemu socijalne zaštite.

Preporuka je doneta i na osnovu činjenice da je procesom imunicazacije do sada obuhvaćeno oko 80 odsto korisnika, od kojih je oko 75 procenata kompletno vakcinisano, kao i da je epidemiološka situacija u sistemu socijalne zaštite stabilna, čak mnogo povoljnija od epidemiološke situacije u opštoj populaciji.

Utvrđeni su uslovi koje je neophodno ispuniti kako bi bio omogućen izlazak iz ustanove i odlazak u posetu porodici, kao i mere prevencije. Prema preporuci, potrebno je da je u domu nema potvrđenih slučajeva kovida kod korisnika i zaposlenih u poslednjih 14 dana, da je onaj, kome se dozvoljava izlazak i poseta porodici, kompletno vakcinisan sa dve doze, i da je od poslednje doze prošlo najmanje 14 dana, ili je preležao kovid 19 i nije prošlo više od tri meseca od početka bolesti.

Ministarstvo još jednom apeluje na strogo poštovanje preventivnih mera posebno propisanih za izlaske korisnika u posetu koja uključuje noćenje i za dnevne izlaske, i napominje da se sve mere, instrukcije i preporuke donose u cilju sprečavanja širenja epidemije i zaštite života i zdravlja korisnika, a uvek u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom.     

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati