Korona

[ Izvor: Mediji ]

12. 04. 2021. 07:35 6

Danas se otvaraju tržni centri u Srbiji

Zatvoreni i otvoreni tržni centri u Srbiji od danas ponovo mogu da rade od 06.00 do 22.00, navodi se u Naredbi ministra zdravlja Zlatibora Lončara, koja je juče objavljena u Službenom glasniku. U Naredbi Lončara je precizirano da je rad i dalje zabranjen ugostiteljskim objektima u sklopu tržnih centara, ali je njima omogućena šalterska prodaja hrane i pića.

U naredbi se, pored ostalog, kaže da upravljač objekta dužan je da obezbedi da se ispred šaltera za prodaju hrane i pića ne okuplja veći broj osoba i da između njih postoji razmak od najmanje dva metra. Na ulazu u tržne centre mora vidno biti istaknuta korisna površina celog objekta, odnosno prostora i broj osoba koje mogu biti u njemu, kao i obaveza posetilaca da nose zaštitne maske, javlja RTS.

Zaposleni moraju nositi zaštitnu masku tokom rada, zajedničke prostorije i predmete koje koriste korisnici moraju se na svakih sat vremena dezinfikovati. U tržnim centrima mora biti određen korona redar koji je odgovoran za poštovanje mera nošenja maske, a ako objekat ima više ulaza i izlaza, ima više spratova i površine je veće od 500 kvadratnih metara, mora biti određeno više korona redara.

Kada je reč o ostalim uslužnim delatnostima, mere ostaju iste, što znači da sve vrste prodajnih i uslužnih objekata mogu da rade do 22.00, što uključuje i bašte restorana i kafića, ali bez žive muzike. Neograničeno mogu da rade apoteke, benzinske pumpe, dostava hrane i ordinacije i loboratorije iz oblasti medicine, stomatologije i veterine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati