Korona

Direktno.rs

10. 04. 2021. 09:48 7

Oglas za vakcinaciju: Ambasada reagovala

Na internetu se pojavio oglas u kome jedna turska turistička agencija nudi građanima ekskurziju za vakcinaciju u Srbiji, a u samom oglasu se navodi da se radi o vakcinisanju Fajzerom. Zbog ovih navoda je morala da reaguje ambasada Srbije u Ankari i obavesti javnost da ovo nije istina.

Oglas turističke agencije na kojoj se Turcima nabvodno nudi vakcinacija u Srbiji i to u sklopu izleta koji košta 799 evra, objavljen je izgleda pre nekog vremena i u Italiji. Kako se navodi, pored Fajzer vakcine, turisti će putovati avio kompanijom Air Srbija.

Karta je povratna i cena uključuje dve karte, s obzirom na ti da će se po prvu dozu vakcine dolaziti od 23. do 25. aprila, dok će nakon 21 dan turski državljani doći po drugu dozu vakcine od 14. do 16. maja.

U cenu izleta su navodno uključeni i četiri noćenja u pansionu sa četiri zvezdice, doček na aerodromu, transfer do klinike, prevodilačke i dodatne usluge.

Na službenoj internet stranici ambasade Srbije u Ankari, međutim, od juče stoji da za sada nema vakcinacije stranih državljana u Srbiji.

- Ambasada želi da obavesti sve strane državljane da strani državljani ne mogu da se vakcinišu u Republici Srbiji. Republika Srbija je trenutno usredsređena na vakcinaciju vlastitih građana, a kao i do sada, nastavićemo da pomažemo svim našim prijateljskim i susednim zemljama u ovoj borbi protiv koronavirusa. Na osnovu velikog broja prijava, obaveštavamo strane državljane koji su izrazili interes za vakcinaciju u Srbiji putem e-Uprave, da bez dobijanja poziva i potvrde sa datumom i mestom za vakcinaciju ne bi trebali sami dolaziti na punktove jer oni neće biti prihvaćeni - stoji u saopšenju ambasade Srbije u Turskoj.

Ako se u narednom periodu pojavi mogućnost vakcinacije stranih državljana bez prijavljenog prebivališta u Srbiji, kažu, javnost će biti obaveštena.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Neuspešan skok

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati