Korona

[ Izvor: Beta ]

25. 03. 2021. 19:34 46

Lončar predlaže zabranu antivakserskih poruka

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar predložio je da se na društvenim mrežama u Srbiji uvede zabrana emitovanja poruka protiv vakcinacije stanovništva.

Odgovarajući na pitanja poslanika u Skupštini Srbije, ministar zdravlja je kazao da "antivakserima ne treba davati prostora u medijima i na društvenim mrežama" jer kako je rekao, "ne postoji nijedan dokaz da se ljudi ne vakcinišu protiv virusa korona".

- Nisam stručnjak za društvene mreže, ali sam video da su takve zabrane već uveli ili najavili na Guglu i na Tviteru. Ljudi, samo se držite činjenica i vakcinišite se - naveo je Lončar na čije se izlaganje nadovezala ministarka pravde Maja Popović koja je najavila da će tužilaštvima uputiti "poseban apel" da reaguju na "širenje lažnih vesti" na društvenim mrežama, ali i u medijima.

- Širenje lažnih vesti je krivično delo i na nama je da postupamo po zakonu. Na nadležnim tužilaštvima je da reaguju na lažne vesti i na sve što se u tom smislu događa na društvenim mrežama pa i u medijima - rekla je ministarka pravde.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 46

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati