Korona

Direktno.rs [ Izvor: RTS ]

08. 03. 2021. 19:20 17

Vlast "dribla" Krizni štab: Ne znaju što je odložena sednica

Odložen je Krizni štab, to je istina. Zašto je odloženo, ja trenutno nemam odgovor - rekao je epidemiolog Predrag Kon, gostujući u Beogradskoj hronici. Ovo je nanovo potvrdilo spekulacije u javnosti da je Krizni štab oruđe u rukama režima Aleksandra Vučića.

- Medicinski deo Kriznog štaba i dalje traži barem sedam dana mera poput onih koje su važile za vikend - izjavio je Kon.

Iako je dr Tiodorović najavio sednicu Kriznog štaba za utorak, na kojoj bi se, kako je rekao, uvele strožije epidemiološke mere, mediji su preneli vest da do nje, ipak, neće doći. Ubrzo potom, pojavila se još uvek nezvanična vest, da se sednica očekuje u četvrtak.

Jasno je da se medicinski deo Kriznog štaba kobajagi "za sve pita", istina je da oni predlažu mere, ali Vlada odlučuje.

Ovih dana prisustvujemo poluotvorenom sukobu medicinskog i političkog dela Kriznog štaba. Dok prvi insistiraju na strožijim epidemiološkim merama i zaključavanju, drugi stavljaju ekonomiju iznad života ljudi.

- Jedan dan zaključavanja Srbiju košta oko 190 miliona evra - rekao je Aleksandar Vučić na subotnjoj konferenciji za novinare.

Treba konstatovati da su i medicinski stručnjaci u Kriznom štabu, takođe, odgovorni za trenutnu situaciju sa brojem zaraženih i preminulih od Kovida-19. Sada kada smo dospeli u "slepu ulicu", Kon tvrdi da ćemo "pući kao zvečka" ako ne usvojimo njihove trenutne predloge.

Proteklih dana, u svetlu ovog sukoba, najviše se isticao Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, koji je poručivao da će se prestonica žestoko usprotiviti predlozima struke. Ako znamo da Vesić priča ono što Vučić javno ne sme, onda se može pretpostaviti u kojem pravcu će sve otići. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 17

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati