Korona

[ Izvor: Beta ]

05. 03. 2021. 09:50 16

"Pacijenti oboleli i nakon druge doze vakcine"

Zamenik direktora Kliničko bolničkog centra "Dragiša Mišović" Predrag Savić izjavio je danas da se epidemilošla situacija pogoršava, tako da je krajnje nepovoljna, navodeći da su u toj bolnici smeštena 172 pacijenta, od toga 11 dece i osam trudnica na kovid ginekologiji.

- U toku 24 časa je bilo 19 prijema i ostali smo praktično sa samo tri slobodna mesta. Jako smo napeti, 64 pacijenta su u jedinici intenzivnog lečanja - rekao je Savić za Radio televiziju Srbije (RTS).

On je, govoreći ovom talasu korone, ukazao da je klinička slika dosta teža, progresija upale pluća je mnogo brža nego u proteklim talasima.

Na pitanje šta očekuje od današnjeg sastanka Kriznog štaba protiv korone, on je naveo da se nada da su gradjasni shvatili "ako se sami ne čuvamo ni vakcine nas neće sačuvati".

- Mislim da su se gradjani opustili, dosta pacijenata je nakon prve čak i druge doze vakcine obolelo, znači nisu se ispoštovale standardne procedure da ljudi nastave da vode brigu o sebi i nakon revakcinacije - upozorio je Savić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 16

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati