Korona

Direktno.rs

04. 03. 2021. 11:51 9

"Hitno smeniti Krizni štab"

Poslednji je trenutak da postojeći Krizni štab bude smenjen i da bude formiran novi, sa nekompromitovanim ljudima i stručnjacima od autoriteta. Postojeći Krizni štab izgubio je i minimum kredibiliteta, a poslednjih dana štab se podelio u dva ili tri tabora od kojih svaki javno saopštava stavove i to dijametralno suprotne. Jedni se zalažu za ponovno zatvaranje Srbije, drugi se tome protive, dok treći ćute i kalkulišu šta bi najviše donelo političkih poene režimu – ističe Janko Veselinović, predsednik Pokreta za preokret u saopštenju pokreta.

Saopštenje prenosimo u celosti:

- Golim okom je vidljivo da se brojevi preminulih od kovida 19 lažiraju, jer smo među zemljama sa najvećim brojem obolelim, u odnosu na broj stanovnika, a ujedno zemlja sa najmanje preminulih. Ukoliko u našoj zemlji ne postoji nekakav poseban soj virusa, nekakva „srpska korona“, onda je jasno da se podaci lažiraju. Sa ovakvim stanjem i nepoverenjem sveta u naš Krizni štab građani Srbije će ostati zaključani i neće dugo moći da pređu granice Srbije - rekao je on.

- Prošlo je više od godinu dana kada su građani Srbije dobili prve poruke od režimske „struke“ i državnog vrha, koje su poslale lažnu sliku o epidemiji koronavirusa. Od tada do danas Krizni štab, koji bi trebao da uliva poverenje građana, šalje zbunjujuće poruke, a najopasnije od svega je što je tolerisao i danas toleriše sva postupanja režima koja rasplamsavaju epidemiju: od paljenja baklji na krovovima, punije stadione, režimskih okupljanja - dodaje Veselinović.

- Kao takav nije autoritet građanima i bilo bi nemoguće sprovesti bilo kakvu meru ograničenja kretanja dok takav štab upravlja krizom. Posebno je skandalozno što je član tog Kriznog štaba Goran Vesić, koji nije lekar, a nije ni gradonačelnik dok član štaba nije Zoran Radojčić, koji je lekar i gradonačelnik. Očito je da su izjave Gorana Vesića populističke, iako je on jedan od ljudi koji je najodgovorniji za eksploziju epidemije jer je ona u većoj meri produkovana u ugostiteljskim objektima u prestonici, čiji rad u celosti nadzire komunalna policija i gradske inspekcije koje osniva i kontroliše Grad Beograd - smatra Veselinović.

- Epidemija ne bira stranačku pripadnost niti sloj društva i zbog toga smo mi u Pokretu za preokret i celokupna opozicija davali konstruktivan doprinos borbi protiv epidemije. Vrlo jasnom porukom i oko zaštite stanovništva i oko vakcinacije. Niko nam ne može da oduzme pravo da kažemo da je situacija alarmantna i da režim, sa postojećim kriznim štabom i načinom upravljanja krizom neće donesi Srbiji ništa dobro - zaključio je Veselinović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati