Korona

Direktno.rs

03. 03. 2021. 07:51 12

Novom Sadu treba Gradska, a ne montažna bolnica!

Vest da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao vrhovni medicinski autoritet u zemlji, doneo odluku da sam sebi predloži izgradnju nove montažne Kovid bolnice u okolini Novog Sada, veoma je iznenadila zdravstvene radnike i sve Novosađane - piše u saopštenju Stranke slobode i pravde.

Pismo prenosimo u celosti:

Nedostatak zdravstvenih kapaciteta u Novom Sadu i Vojvodini, kao i loša organizacija posla u zdravstvenim ustanovama, dobro je poznata činjenica, ali za razliku od lažnog oduševljenja gradonačelnika Miloša Vučevića, Gradski odbor Stranke slobode i pravde smatra da je ova ideja potpuno pogrešan način za rešavanje problema zdravstvene zaštite tokom COVID 19 pandemije.

Već viđeni montažni objekti u njivama i dodatne smene za već preumorne zdravstvene radnike, nisu rešenje. Pošto iz Vučićeve izjave zaključujemo da novac za bolnicu ipak postoji, zahtevamo od SNS vlasti da ga iskoristi na odgovarajući način, a to znači hitno izgraditi Gradsku bolnicu u Novom Sadu i hitno zaposliti sve nezaposlene zdravstvene radnike.

Zbog ogromnog uvećanja stanovništva, a bolničkog kapaciteta koji stagnira više decenija, Novi Sad mora dobiti Gradsku bolnicu. Sama lokacija buduće bolnice takođe predstavlja važno pitanje. Moguća izgradnja nove bolnice prava je prilika i za gradonačelnika Vučevića da u ime grada ponudi neku od najboljih gradskih lokacija i pokaže da grad više brine za buduće zdravlje svojih građana od dobrobiti naprednjačkih tajkunskih investitora - stoji na kraju saopštenja GO Novi Sad Stranke slobode i pravde.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati