Korona

[ Izvor: Beta ]

02. 03. 2021. 18:07 5

"Nije smelo da se desi da neko primi dve različite vakcine"

Epidemilog Branislav Tidorović izjavio je danas da je najvažnije da je zdravstveno stanje čoveka iz Vranja, koji je primio drugu dozu vakcine različitog proizvođača od prve, "pod kontrolom" i da će se pratiti svaki dan.

- Desilo se nešto što nije smelo i ne bi moglo da se desi da su poštovane procedure - rekao je član Kriznog štaba za borbu protiv korone, Tiodorović,  koji je sa medicinskim timom štaba došao u Vranju zbog izuzetno nepovoljne epidemiološke situacije u tom gradu, javila je Radio televizija Srbije (RTS). 

On je istakao da su ljudi koji sprovode vakcinaciju preopterećeni i da je interesovanje stanovništva za vakcinu veoma veliko.

- Svako mora da bude pitan pre nego što mu se da druga doza, koju ste vi primili vakcinu. Ne samo uvid u njegovu dokumentaciju, nego i da ga pitaju. I ako ne zna, da se to vidi iz njegovih dokumenata - naglasio je Tiodorović.

Posle sastanka koji je trajao gotovo dva sata, članovi tima su naveli da su se uverili da se u ugostiteljskim i trgovinskim objektima u Vranju ne poštuju dovoljno protivepidemijske mere.

- Najveći problem u poštovanju mera je u trgovinskim centrima, odnosno u prodavnicama. Ono što smo čuli i od inspektora je da se mere distance u restoranima i kafićima takodje ne poštuju - rekao je državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Berislav Vekić.

Gradske vlasti poručuju da će učiniti sve da pooštre mere koje su u njihovoj nadležnosti.

Кapaciteti u obe kovid bolnice u Vranju su gotovo popunjeni, a do sada je vakcinisano oko 17.000 Vranjanaca.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati