Korona

[ Izvor: Mediji ]

21. 02. 2021. 08:21 29

Vučić: Jedina smo zemlja koja na raspolaganju ima 4 vakcine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dočekao je danas na aerodromu "Nikola Tesla" avion kojim su u Srbiju dopremljene vakcine kompanije AstraZeneka.

- Ovim avionom iz Istanbula je stiglo 150.000 AstraZeneka vakcina i mi uz UAE postajemo jedina zemlja u svetu koja ima 4 vakcine na raspolaganju - rekao je predsednik Srbije i zahvalio svojim evropskim i svetskim kolegama na saradnji.

- Za ovo je bilo potrebno mnogo truda, naših prijatelja iz Ujedinjenog Kraljevstva i nas, ja sam molio Borisa Džonsona i mnoge druge u britanskim organima vlasti, hvala im na pomoći i hvala im na tome što su želeli da nas čuju. I hvala im što "Astrazeneka" vakcine stižu mnogo pre nego u mnogim zemljama - rekao je predsednik.

Rekao je da je cena za ove vakcine apsolutno najpovoljnija i da su se i AstraZeneka i Oksfordski institut odrekli profita.

- Naši ljudi širom Srbije će već od sutra moći da se vakcinišu ovom vakcinom - dodao je.

Uputio je apel građanima da se čuvaju, podsetio da je tek oko 100.000 njih zaista u ovom trenutku zaštićeno, jer prava zaštita nastupa tek kada se oni revakcinišu.

- Tek od nekog 10. marta bi trebalo da osećamo blagodeti vakcinacije, jer ćemo, ako bude išlo kako smo planirali, premašiti dovoljan broj revakcinisanih i zaštićenih građana - izjavio je predsednik Srbije.

Osim te, do kraja februara u Srbiju bi trebalo da stigne još 88 hiljada Fajzerovih vakcina, a prošle nedelje stiglo je i 500.000 kineskih.

- Do kraja meseca ćemo imati ukupno 2 miliona doza vakcina kojima će biti vakcinisano milion građana - rekao je nedavno predsednik Srbije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 29

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati