Korona

M. Ž.

19. 01. 2021. 11:03 67

STRUČNJAK I ZA VAKCINE Vučić diriguje i raspoređuje doze po Srbiji (VIDEO)

Aleksandar Vučić pozvao je građane da se vakcinišu u što većem broju, da su sve vakcine bezbedne i da nije važno koju će primiti, jer ćemo u nekom momentu doći i do toga "da nećemo moći da biramo". Vučić je sa ministrima i članovima Kriznog štaba održao sednicu državnog vrha sa operativnim timom za vakcinaciju protiv Covida-19, a prilikom uključivanja gradonačelnika iz gradova u Srbiji, delio je savete na koji način da se čuvaju vakcine, slušao koliko je u pojedinim mestima potrebno vakcina, kako bi raspoređivao doze cepiva na opštine i okruge, iako je jasno da to nije posao predsednika države, kao ni osobe koja nije ni na koji način stručna u tom pogledu.

- Pozivam sve građane da se vakcinišu, da se što pre prijavljuju jer vakcinacijom spasiće i svoj i ostale živote. Ako ne morate da birate, nemojte, radi se o kvalitetnim vakcinama. Bićemo ponekad i u situaciji da ćemo nekad moći da biramo, ali u nekom trenutku nećemo moći. Zaštitite sebe od opake bolesti, a ne od vakcine - kazao je Vučić.

- Moja molba je da ubrzamo vakcinaciju da bismo mogli da se oslobodimo bolesti. Čak i ukoliko se zarazite nakon primanja vakcine, u 99 odsto slučajeva neće biti smrtnog ishoda. Videli smo šta se dešavalo po staračkim domovima, da smo imali vakcine, ne bi bilo toliko slučajeva oboljevanja i smrtnih ishoda. Najugroženija nam je ponovo starija populacija, umiru nam uglavnom ljudi iznad 70 godina - dodao je Vučić uz konstataciju da su najmoćnije zemlje uzele čak 95 odsto doza vakcina.

Upečatljivo je to da su se osim prisutnih gradonačelnika u Palati Srbija, preko video bima uključivali ostali gradonačelnici koji su "raportirali" Vučiću kakva je situacija u tim opštinama, da bi on mogao da diriguje i "raspoređuje" doze po Srbiji.

Takođe, Vučić ih je savetovao na koji način da čuvaju vakcine, da moraju da kupe frižidere i sve ono što je potrebno za bezbedno skladištenje cepiva.

Vučić se u jednom momentu raspitivao i koliko je vakcinisanih u opštinama Rasinskog okruga, kako bi znao kako da rasporedi vakcine, iako to svakako nije njegova dužnost.

Sastanku su takođe prisustvovali ministar policije Aleksandar Vulin, ministar vojni Nebojša Stefanović, zatim ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ministarka Darija Kisić Tepavčević, a Vučić je lično izdao nalog ministarki za loklanu samoupravu Mariji Obradović da lično priča sa svakom opštinom u Srbiji.

Prvi čovek države najavio je da će ovakve sastanke povodom plana i zaštite od koronavirusa imati svakog dana, a pohvalio se i kako je ranoranilac i veliki radnik i nije mu teško da dolazi svakog dana u jutarnjim časovima. Takođe je "očitao bukvicu" Ani Brnabić za koju je tvrdio da više voli sastanke u popodnevnim satima.

Najavio je i da će se neke druge službe uključiti u praćenje situacije u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, jer nam prema njegovim rečima, "hapse ljude, direktore domova zdravlja".

"Ući ću u istoriju"

Komentarišući kvalitet vakcina, predsednik Srbije je istakao da je Sinofarm jedina vakcina koja nema starosna ograničenja i da ima najmanje kontraindikacija. On je rekao da nije nezadovoljan tempom vakcinacije, ali da uvek želi više.

- Ja ću ući u istoriju, jer teško da će se ponoviti da bilo kada budemo prva zemlja u Evropi po rastu. Najbolji smo, ali ja sam takav, uvek želim više, uvek lestvicu visoko postavljam - rekao je on.

"Bratski potez prema građanima Makedonije"

On se i osvrnuo na to što je Srbija uputila Severnoj Makedoniji deo vakcina, iako još nije u dovoljnoj meri "namirio ni svoje dvorište".

- Ja mislim da je to prijateljski i bratski potez prema građanima Severne Makedonije i da moramo da razmišljamo o našim komšijama, kao što bi i oni nama pomogli - naveo je Vučić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 67

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati