Korona

[ Izvor: ucentar.rs ]

16. 01. 2021. 16:58 13

Preminuo i treći doktor u poslednja 24 sata

Noćas je na Infektivnoj klinici od koronavirusa preminuo profesor doktor Željko Marković, specijalista radiologije u Kliničkom Centru Srbije i profesor na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

- Bio je jedan od najpriznatijih eksperata, koji je držao predavanja od Meksiko Sitija do Tokija. Takođe, bio je poznat kao veliki humanitarac, i čovek koji je nesebično pomagao svojim zemljacima. Otac doktora Željka, profesor Živorad Marković je autor jednog od najlepših citata u istoriji srpske književnosti i kinematografije:„Zvezde su oči ratnika. A ona najsjajnija zvezda na nebu je upravo Karađorđeva" - piše portal ucentar.rs

Nakon završenih studija u Beogradu usavrsavao se na Grashaden Klinici u Minhenu, Institutu za Radiologiju u Nirnbergu (Nemačka), Hamersmit bolnici u Londonu (GB), Bolnici Univerziteta u Tel Avivu (Izrael).

Odlukom Saveznog Ministarstva za nauku i tehnologiju dobio je zvanje Eksperta za naučnu oblast Radiologija 2002, a 2006. izabran je u zvanje konsultanta UN i UNDP za razvoj radiologije za region Jugoistočne Evrope.

Osnovao je Tomas Džeferson Školu u Beogradu za edukaciju u oblasti ultrazvuka kao i Japansko-Balkansku Uniju Radiologa. Organizovao je više od 20 međunarodnih edukativnih skupova iz različitih oblasti radiologije i dijagnostike.

Inače, u prethodna 24 sata, osim doktora Željka Markovića, preminuli su psihijatar Branislav Filipović, kao i infektolog iz Negotina Vojislav Magdić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati