Korona

M. Z.

15. 01. 2021. 16:21 57

Kon: Odavde idem u penziju, ostavka je na stolu!

"Kada date jedan ozbiljan intervju kojim sam zadovoljan, a onda sam vidite naslov koji nema veze sa tim, onda moram da objasnim. Ja sam u prvoj rečenici rekao da ćemo ispitati kako je došlo do umiranja lekara, a sve ostalo je priča kako je došlo do zaražavanja i umiranja. Vi sada imate situaciju da se stalno ponavlja ono što nije rečeno. Ja odavde idem u penziju, blanko ostavka je stalno na stolu. Ako neko misli da ne radim dobro, istog trenutka ću da odem", rekao je epidemiolog Predrag Kon na konferenciji za medije. Inače, ovo je treći put od početka pandemije koronavirusa kako Kon najavljuje odlazak. I do sada je govorio kako će podneti ostavku, međutim na kraju je uvek dolazilo do promene mišljenja, pa je ostajao u Kriznom štabu.

Intervju Predraga Kona u kom je pričao o zaražavanju medicinskih radnika i njihovom umiranju, izazvala je veliki bes lekara. Jer, u njemu je epidemiolog govoreći o toj situaciji isticao da je do zaražavanja dolazilo na pauzama za kafu i kratkim pauzama, zbog čega su se medicinari pobunili.

Emotivno su nakon te izjave govori Rade Panić, Zoran Radovanović, Dejan Žujović, a Kon se sada još jednom oglasio na tu temu.

- Dao sam jedan ozbiljan intervju kojim sam zadovoljan, a onda sam video neki potpuno drugačiji naslov. Upravo zbog toga moram da objasnim tu situaciju. Ne znam da li neko može da misli da bilo ko od nas lekara na to gleda sa nekim bezosećajem, pa smrt medicinskih radnika duboko pogađa sve nas. Ako neko misli da je neko izvan toga, zato što je to tako zamislio, onda je duboko u krivu. Mislim da je taj naslov namerno napravljen da bi doveo u sukob mene i i Krizni štab sa kolegama. Sve bih dao za te kolege. Ruku, bilo šta... Ako misli neko da samo neko drugi ima pravo na emocije, onda živimo u teškoj zabludi. Ako neko paušalno utvrdi kako dolazi do umiranja, onda je u zabludi - rekao je Predrag Kon, koji se u pojedinim situacijama jedva kontolisao.

Zatim je dodatno pojasnio izjavu koju je dao...

- Prva rečenica koju sam u tom intervjuu rekao je da ćemo utvrditi kako je došlo do umiranja lekara. Sve ostalo je priča kako je došlo do zaražavanja, a ne do umiranja. Vi sada nemate situaciju da neko priča šta je rečeno, već se stalno na društvenim mrežama ponavlja da je rečeno ono što nije rečeno. Činjenica je da je dolazilo do zaražavanja u tim kratkim pauzama. Ja sam govorio o mestu zaražavanja lekara uošte, kada neko to iseče, onda to ne odgovara istini. On to seče samo onde gde misli da treba, daleko je to od profesionalnog pristupa. Traumatično je što nam umiru lekari. Sa svakim pojedinačno sam pričao. Imam ovde jedan izveštaj da je do jula 86 zdravstvenih radnika inficinrano - istakao je Kon i najavio da ima mesečni izveštaj o broju zaraženih medicinara:

- Kako je moguće da neko misli da epidemiologija to ne prati, kako je moguće da dođe do tog načina razmišljanja? Ne mogu da verujem da postoje ljude koji misle da mi nećemo da saznamo i da ne poštujemo požtvovanost naših ljudi.

Na kraju, Kon je opet najavio moguće povlačenje, ali ako to neko od njega bude tražio.

- Ja sam čovek koji odavde ide u penziju, blanko ostavka je stalno na stolu. Nisam ja ničiji, istog momenta, ako neko ne misli da ne radim dobro posao, odlazim. I to bez pompe, nikome neću dati nijednu jedinu izjavu kad se to bude desilo - zaključio je Kon.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 57

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati