Korona

V. T.

15. 01. 2021. 10:39 19

"Sram te bilo, sudiće ti građani Kraljeva": Pismo majke preminule doktorke direktoru bolnice

Poruka v.d. direktoru ZC "Studenica" Kraljevo Zoranu Mrviću: Sram te bilo. Ne zaslužuješ da te oslovim kolega, jer ti to nisi. Iza mog mrtvog deteta, stradalog od korone, stojim ja, njena majka, njena tri mala deteta, suprug, rodbina i svi građani Kraljeva koje je lečila u pulmološkoj ambulanti - piše u potresnoj poruci majke čuvene dr Ružice Gordić čija je ćerka Danijela, inače pulmolog, nedavno preminula od posledica koronavirusa.

- Ne znam kako zoveš ovu ambulantu, ali očigledno ti ne znaš kojim putem su išli zarazni a kojim nezarazni pacijenti. Ti ne znaš gde ti je i šta sve radio pulmolog, koliko je pacijenata dnevno pregledao, koliko je sati provodio na radnom mestu, koliko su bili premoreni. Zato su ti sva tri lekara na pulmologiji zaražena, Organizacija posla je na nuli. Zato ti predlažem da se povučeš sa tog radnog mesta dok ti kolege i građani Kraljeva ne počnu suditi. Kakav karakter i poštenje imaš ti? Još jednom, sram te bilo!!! - napisala je u prouci majka preminule dr Danijele Gordić dr Ružica Gordić.

Doktorka Danijela Gordić, 1973. godište, pulmolog iz Kraljeva, jedna je od preko 70 lekara koji su u crvenoj kovid zoni, boreći se za živote svojih pacijenata, izgubila svoj. Preminula je od posledica koronavirusa 20. decembra prošle godine. 

- Preminula je Dr Danijela Gordić pulmog iz Kraljeva u 48 godini života.Tri devojčice su ostale bez majke. Divna doktorka sa blagim osmehom večitog deteta otišla je među anđele. Nedostaju reči. Samo beskrajna tuga i žalost - napisala je primarijus dr Slavica Plavšić.

Inače, v.d. direktora Opšte bolnice ”Studenica” i specijalista dečje hirurgije i dečje urologije Zoran Mrvić ranije je za predsednika Sindikata lekara i farmaceuta Srbije Radeta Panića izjavio da je reč o čoveku koji ima "više sati u TV studijima nego u crvenoj zoni". Mrvić je po Paniću osuo paljbu nakon što je upozoravao na lošu situaciju u ZC Studenica. 

- Laži i, jos jednom laži, koje iznosi tužnije su i poražavajuće za njega i njegove patrone od onih patetičnih suza kojima je pokušao lažno da predstavi situaciju u ZC Studenica. Možda su mu suze izazvale činjenica da je ova ustanova danas bolje opremljena nego ikada pre. Da imamo svega dovoljno - i aparata i lekova i materijala i opreme - rekao je Mrvić svojevremeno.

Ali godina za nama pokazala je i da je u Srbiji, u odnosu na zemlje u okruženju, od koronavirusa preminulo značajno više zdravstvenih radnika. Lekari su premoreni, žale se da nemaju adekvatnu zaštitnu opremu, rede prekovremeno i bolesni, dok neke njihove kolege izjavljuju da su se "zaražavali na pauzama za kafu".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 19

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati