Korona

[ Izvor: Nova.rs / N1 ]

14. 01. 2021. 22:32 15

Dr Panić: Kone, sram te bilo, odgovaraćeš!

Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Rade Panić upitao je večeras u emisiji "360 stepeni" na N1 zašto dr Predrag Kon nije pomenuo proslave, fudbalske utakmice…, kao i to da su se zdravstveni radnici zaražavali zbog velikog broja obolelih oko njih. Panić je naveo da su podaci i statistika štelovani i da je to dovodilo do toga da građani budu opušteniji.

 

- Dr Kon se nije setio da kaže da su se kolege iz crvenih zona vraćale svojim kućama svojim porodicama, svojoj deci, svojim starima. Sram ga bilo, koliko god puta to treba da kažem, i obećavam sigurno će odgovarati za ovo. Sram ga bilo što se nije setio ničeg što je epidemiološki - rekao je Panić vidno uznemiren.

On je naveo da mu je majka umrla od korone i da su ga posle toga poslali u izolaciju.

- Jedva sam došao do rešenja, a kamoli da je sa mnom neko pričao šta se sve desilo. Tri sata sam proveo zbrinjavajući je, zato što Hitna nije mogla da dođe ni iz Čačka ni iz Kraljeva. Sam sam je intubirao dok su kolege stigle, zato što su zauzete lečenjem pacijenata jer nas nema dovoljno. Kako to niko ne razume - izjavio je Panić.

 

On je upitao zašto je 2.300 lekara na birou i zašto ovog trenutka nisu primljeni svi.

- Zašto čak i oni za Batajnicu, kada su primali, kada su tražili 80 anesteziologa… Sram ih bilo, odakle 80 anesteziloga?! Pa ne beru nas na krušci. Jedan je bio na Zavodu i taj jedan je primljen, i 59 lekara opšte prakse. Zašto nisu primili 130 lekara opšte prakse. Jer ni tri lekara opšte prakse ne mogu da zamene jednog anesteziologa, bar da pomažu oko administracije i oko drugih stvari. Mnogo sam ljut, ovo više nema smisla - izjavio je Panić.

 

On je naveo da, celo okruženje da saberete, nema taj broj zaraženih zdravstvenih radnika i preminulih, a tek ćemo da saznamo koji je broj građana koji je stradao, a da nije morao, da se radilo kako je trebalo.

- Samo je trebalo da čitaju članke profesora Radovanovića. Mnogo još naših vrhunskih ljudi ima. Postoji svetska grupa koja je napravljena ispred SZO gde su širom sveta lekari sa našeg govornog područja. Sve najnovije smo mogli odmah da saznamo. Ali šta to vredi kada ja u Kraljevu imam jedan antivursni lek i ništa više - rekao je Panić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 15

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati