Korona

M. Z.

14. 01. 2021. 12:37 2

"Hitno ukinuti PCR test za državljane Srbije"

Pokret za preokret se danas oglasio saopštenjem i zatražio je od vlasti hitno ukidanje PCR testova za državljane Republike Srbije koji ulaze u zemlju.

- Ova odredba je diskriminatorska i neodrživa u situaciji kada državljani pojedinih susednih i drugih zemalja mogu ući u našu zemlju bez PCR testa. Nije logično da neko ko je državljanin naše zemlje ne može da uđe u svoju zemlju bez testa, a neko ko nema naše državljanstvo može. Ovim se diskriminišu naši građani jer država, računajući na njihove potrebe za ulaskom u zemlju, računa na siguran prihode od PCR testiranja, koje je nedavno poskupilo sa 6.000 na 9.000 dinara - navodi se u saopštenju Pokreta za preokret.

Ovaj pokret PCR testiranje vidi kao svojevrsnu taksu.

- Namera sa uvođenjem ove, svojevrsne takse na naše državljane, pogotovo na one koji rade van zemlje, razotkrivena je sa produženjem njenog važenja uz istovremenu liberalizaciju ulaska državljana drugih država - zaključio je Pokret za preokret.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati