Korona

[ Izvor: Beta ]

07. 01. 2021. 19:28 0

U Batajnici smešteno 465 pacijenata, svakodnevno i 40 novih

U kovid bolnici u Batajnici trenutno je zbrinuto 465 pacijenata, što je blagi pad u odnosu na sredinu decembra kada je bilo oko 500 pacijenata, izjavila je danas direktorka ove bolnice Tatjana Adžić Vukičević. Adžić Vukičević je za portal Nova.rs izjavila da se u odnosu na sredinu decembra broj hospitalizovanih pacijenata zbog KOVID-19 smanjio za deset do 12 odsto, ali da i dalje među novim pacijentima ima mnogo onih sa teškom kliničkom slikom.

- U jedinici intenzivne nege trenutno imamo 70 ljudi, a ranije smo imali oko 80. Imamo 32 intubirana pacijenta, a ranije je bilo 47-48 pacijenata na respiratorima. Svaki dan imamo između 30 i 40 novih prijema pacijenata - rekla je Adžić Vukičević.

 

Ona je navela da je od 4. decembra, kada je otvorena, koronavirusom u ovoj bolnici inficirano 22 medicinska radnika, osam lekara i 14 medicinskih sestara, kao i da su svi na kućnom lečenju.

Adžić Vukičević je rekla i da se oko trećina zaposlenih u toj kovid bolnici izjasnilo da želi da primi Fajzerovu vakcinu protiv koronavirusa, a da ima i onih koji planiraju da sačekaju rusku ili kinesku.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati