Korona

[ Izvor: Beta ]

22. 11. 2020. 13:50 0

BOR Srednjoškolci od utorka na onlajn nastavi

Zbog velikog broja učenika, koji usled infekcije koronavirusa ili samoizolacije ne dolaze na nastavu u Boru, od utroka će se nastava u srednjim školama organizovati onlajn na dve nedelje.

Kako je rečeno na konferenciji za novinare nakon sastanka Stručno-operativnog tima za higijensko-epidemiološke mere i koordinatora borskih škola, u srednjim školama van nastave je 118 učenika i 31 nastavnik zbog zaraze koronavirusom ili izolacije, dok je u osnovnim školama na teritoriji Bora iz istih razloga van nastave 127 učenika i 33 nastavnika. 

- Zbog novonastale situacije, Štabu za vanredne situacije predloženo je da sutra donese odluku prema kojoj će se u srednjim školama od utorka organizovati onlajn nastava na period od dve nedelje - rekao je na konferenciji za novinare gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.  

Koordinatori škola su predložili da se ocenjivanje učenika ipak održi u školama, ali uz prisustvo manjeg broja učenika i uz propisane epidemiološke mere. Nastava u osnovnim školama održavaće se u zavisnosti od raspoloživosti nastavnika, što uključuje i potencijalno onlajn predavanje za pojedina odeljenja. 

Prema pristiglim podacima Zavoda za javno zdravlje "Timok", u poslednjih 48 sati još 107 Borana zaraženo je koronavirusom, virus je trenutno aktivan kod 493 pacijenta. 

Rečeno je i da je u predškolskim ustanovma situacija "pod kontrolom" i za sada se ne razmišlja o zatvaranju tih ustanova.  Od početka epidemije, koronavirusom zaraženo je ukupno 946 Borana. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati