Korona

Direktno.rs

19. 11. 2020. 14:50 7

NOVI REKORD Još 6.109 zaraženih, preminulo 29 osoba

U poslednja 24 sata na korona virus u Srbiji je testirano 18.980 osoba, njih 6.109 bilo je pozitivno, dok je nažalost, preminulo 29 lica.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut" na respiratorima u zdravstvenim ustanovama širom Srbije nalazi se 186 pacijenata.

Direktor Instituta Banjica Zoran Baščarević izjavio je danas da je u prethodnom talasu koronavirusa tokom leta bilo 30 zaraženih radnika Instituta, a da ih sada 45.

To se, kako je rekao, strašno odražava na intenzitet rada, s obzirom da taj institut nije u kovid sistemu, već u redovnom radu.

- Oko 500 traumatizovanih pacijenata nedeljno se pregleda, od toga 50 se primi, 30 operiše. Svakog dana 8-9 operativnih programa... To će mnogo nedostajati ako Banjica bude primorana da udje u kovid sistem. Nadamo se da će sistem izdržati još ovih par nedelja, a mi ćemo nastaviti da radimo ono što radimo svaki dan - naveo je direktor Banjice.

 
 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati