Korona

Direktno.rs

30. 10. 2020. 20:46 5

A PETKOM? Kon: Beograđani, ostanite za vikend kod kuće!

Epidemiolog Predrag Kon, sada već po navici, danas je uputio dramatičnu poruku Beograđanima, u kojoj je apelovao na njih da ostanu kod kuće za vikend. Međutim, nije član Kriznog štaba pomenuo današnji dan, u kome su se naprednjaci pod vođstvom Aleksandra Vučića sjatili u Beograd na vodi, gde je otvoren novi tržni centar, a gde nisu poštovane preporučene mere.

Puna su usta članovima Kriznog štaba da treba nositi maske, da je potrebno održavati distancu kako bi se sprečilo širenje koronavirusa. I to je sve u redu, međutim, kada se istih tih mera ne pridržavaju oni koji bi trebalo da budu uzor građanima, onda epidemiolozi jednostavno zaćute.

Bilo je tako i danas, kada je Aleksandar Vučić bio na otvaranju tržnog centra u Beogradu na vodi, gde, naravno, nije nosio masku, a slično su se ponašali i njegovi najbliži saradnici.

I šta je povodom toga preduzeo Krizni štab? Pa, jedno veliko ništa. Darija Kisić Tepavčević, nova ministarka, rekla je da "treba da budemo ponosni na otvaranje tržnog centra u vreme koronavirusa", dok se Predrag Kon nije oglašavao tim povodom.

Ali, jeste nešto kasnije, kada je uputio poruku stanovnicima glavnog grada.

- Beograđani... Ne idite u mesta zaražavanja! Ostanite kod kuće preko vikenda - napisao je Predrag Kon na Tviteru.

Ispod ove njegove objave su se ređali komentari nezadovoljnih građana, koji su ga pitali koja su to mesta i da nije slučajno mislio na Tržni centar "Galerija". Drugi su mu, pak, slali fotografije sa današnjeg otvaranja tržnog centra, no Predrag Kon se više nije oglašavao.

Ostao je nem i na opasku da doktori iz Kriznog štaba ne ukazuju na "neodgovorno ponašanje predsednika Vučića", pa je jasno da, kada je reč o merama, vladaju dvostruki aršini.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati