Korona

[ Izvor: Mitropolija ]

19. 10. 2020. 21:54 5

Amfilohiju niti treba, niti je tražio respirator

Pojedini prorežimski mediji preneli su danas neproverenu i netačnu informaciju da je mitropolit Amfilohije dobio respirator iz Srbije. Takva izveštavanja, podmetanja i spinovanja u korist Aleksandra Vučića i njegove politike, podržali su i pojedini crnogorski portali. Mitropolija je, međutim, saopštila da niko nije tražio, niti je Amfilohiju uopšte potreban respirator i da se stanje mitropolita iz dana u dan poboljšava. Napominje se da su sve informacije koje su danas objavljivane u pojedinim medijima, neistinite.

- Današnji snimak rendgena pluća pokazao je smanjenje upalnog procesa, pa i danas možemo konstatovati da je zdravstveno stanje Mitropolita Amfilohija u blagom poboljšanju u odnosu na jučerašnji dan. Od početka lečenja pa do danas Mitropolit ni u jednom trenutku nije priključivan na invazivnu mehaničku ventilaciju, to znači da nije i nema potrebu za respiratorom, već se isključivo nalazi na posebnom modu neinvazivne mehaničke ventilacije sa visokim protokom kiseonika NIV - navela je Mitropolija.

Ističe se da, iako izgleda da oporavak Amfilohija teče sporo, lekarski tim je zadovoljan jer se odvija redovnim tokom, naročito kada se ima u vidu specifičnost oboljenja i godine pacijenta.

Mitropolit Amfilohije je i dalje pod stalnim lekarskim nadzorom koji sprovodi kompletan terapijski postupak još od 6. oktobra od kada se on nalazi na bolničkom lečenju usled koronavirusa.

- Još jednom podsećamo celokupnu javnost da se isključivo putem portala Mitropolije može tačno i verodostojno informisati o svim detaljima u vezi sa oporavkom Visokopreosvećenog mitropolita Amfilohija - zaključuje se u saopštenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati