Korona

Direktno.rs

18. 10. 2020. 12:17 10

LICEMERJE KRIZNOG ŠTABA: Prepodne zatvaranje, noću puni klubovi!

Snimci noćnog provoda u Beogradu svakodnevno demantuju ono što prepodne govori Krizni štab. Uprkos upozorenju doktora Predraga Kona da će, ako građani odbijaju da nose maske, doći do zatvaranja - vlasnici , posetioci i oni koji bi trebalo da kontrolišu rad noćnih klubova apsolutno su slepi pred ovom činjenicom. Zajednički imenitelj svima njima je - profit, a na štetu zdravlja građana.

- Pre nego što dr Kon i “krizni štab” zaključaju BG, možda da probaju da ubede svoje gazde da je ovo opasno i da ako sprečimo ovo, možda nećemo morati pod ključ. Pod ključ idemo, pre svega, zbog nesposobnosti države da sprovodi sopstvene mere. Kon jutros-zaključavanje - napisao je Ivan Ivanović na Tviteru deleći snimak prepunog kluba Lafajet u Beton hali, jendog od mnogih beogradskih u kojima ne važi pravilo zatvaranja posle 23h.

Ipak, neki tviteraši smatraju da nije jedina korona ta protiv koje treba preduzeti mere.

- Jedine mere koje treba preduzeti su protiv režima, Kriznog štaba i njihovih mera - kaže tviteraš.

- Krimi štab je jači od kriznog - dodaje korisnik ove društvene mreže.

Podsetimo, dr Predrag Kon je jutros, gostujući na Prva tv rekao da ga ne zanimaju pravne i političke posledice uvođenja vanrednog stanja, te da će ukoliko dosadašnje epidemiološke mere ne urode plodom, ono ponovo biti uvedeno, a pomenuti snimak nastao je sinoć.

- Umesto da budemo pametniji, mi smo nekako anestezirani. I dalje se nešto priča - stabilno, kakvi stabilno, mi se nalazimo u krajnje pretećoj situaciji. Beograd će možda već do kraja nedelje biti u vanrednoj situaciji - rekao je Kon.

Inače, poslednja u nizu kontroverznih odluka Kriznog štaba jeste uvođenje mere obaveznog nošenja maski na otvorenom koja je kroz nekoliko sati nakon negodovanja velikog broja građana preinačena u preporuku, nakon čega je poptpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić podsetila da Krizni štab ne postoji jer nije osnovana Komisija kako nalaže zakon, zbog čega je krajem juna ove godine podnela tužbu Višem javnom Tužilčaštvu.

Nešto kasnije joj je odgovorila predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, mada joj je izostao odgovor na poziv za TV duel koji joj je uputila Tepić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati