Korona

[ Izvor: Luftika.rs ]

14. 10. 2020. 18:57 4

Novosađanin prijavio Vučića zbog nenošenja maske! (FOTO)

Dovitljiv smo mi narod. Kada je najteže, kod Srba ispliva na površinu onaj dugo sputavani i, u borbi za egzistenciju, zaboravljeni humor. Uglavnom crni. Onaj najcrnji. Pokazao je to Ivan iz Novog Sada, koji je prijavio one koji krše mere protiv koronavirusa. I krenuo je od vrha, pa je tako skrenuo na ponašanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji ama baš nikad ne nosi masku i tako krši mere protiv kovida.

Potez Ivana iz Novog Sada možda nije najblistaviji momenat dovitljivosti u teškoj srpskoj istoriji, ali svakako zavređuje pažnju. Ako ni zbog čega drugog, a ono zbog toga što je na vrlo jednostavan i legitiman način uspeo da obesmisli još jedan, krajnje naivan, potez institucija u borbi sa "nevidljivim neprijateljem", piše sajt luftika.rs.

Pored ovoga, Ivan je uspeo da nacrta (i oboji) situaciju u kojoj već dugo postoje dupli aršini, pravila koja nisu ista za sve.

Ministarstvo zdravlja je, naime, oformilo telefonsku liniju, preko koje se prijavljuju slučajevi kršenja anti-korona mera. Ko je pozvan da prijavljuje? Pa građani? Koga treba da prijavimo? Pa komšije, konobara iz obližnjeg kafića, prodavačicu, pekarku i druge kada primetimo da se ne pridržavaju mera (ne nose maske).

To sve možemo da učinimo preko Vibera, a mere je ustanovio Krizni štab, savetodavno telo u koje su građani potpuno izgubili poverenje.

Sve se to dešava u Srbiji, kojom suvereno vlada jedan čovek. Njemu bi se moglo mnogo toga spočitati, ali ovog puta izdvajamo krajnje bahato, istrajno i tvrdoglavo kršenje pomenutih mera. Dakle, on prvi.

I upravo to je učinio jedan Ivan iz Novog Sada. Prijavio je predsednika.

Uz opis "Ja sam svoju građansku dužnost ispunio. A vi?", podelio je skrinšot svog ekrana na društvenim mrežama.

- Poštovani, želeo bih da prijavim ovog lika, nikad ne nosi masku, a stalno je okružen drugim ljudima. Nadam se da će organi gonjenja ubrzo pronaći ovo lice. U prilogu šaljem fotografije - tekst je poruke koju je Novosađanin poslao na poseban broj Ministarstva zdravlja, namenjen tužakanju komšija.

Portal luftika.rs je u želji da sazna motive ovog poteza kontaktirala Ivana iz Novog Sada.

- Došlo je krajnje vreme… Pored ove kiše što pada, trebalo bi još nešto da padne - kratko je poručio revoltirani Novosađanin.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati