Korona

14. 10. 2020. 09:00 2

U "KBC Bežanija" 90 pacijenata, najmlađi ima 19 godina

Direktorka beogradskog КBC "Bežanijska kosa" Marija Zdravković danas je izjavila da je u toj bolnici situacija povodom epidemije koronavirusa trenutno stabilna i da je zbrinuto oko 90 pacijenata.

Zdravković je za RTS kazala da je to povećanje u odnosu na pre sedam ili deset dana, ali da je manje pacijenata nego u prva dva talasa epidemije.

- Кlinička slika je obostrana pneumonija, koja najčešće prolazi za nedelju dana, međutim kod pacijenata koji imaju slab imunitet i druge bolesti, dolazi do komplikacija. Trenutno imamo tri pacijenta na respiratoru, to su pacijenti koji su životno ugroženi - rekla je Zdravković.
Ona je navela da je u КBC "Bežanijska kosa" najveći broj pacijenata sa koronavirusom bio 302, kao i da je u prvom talasu najviše obolelih bilo iz starije populacije, dok je u drugom talasu klinička slika obolelih bila teža.

- U ovom trenutku najmlađi pacijent ima 19 godina, a najstariji 93 - rekla je ona i ukazala da veći broj pacijenata ne zna tačno gde su se zarazili koronom, ali su u najčešće navodili da su odlazili na skupove i da nisu držali distancu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati