Korona

Direktno.rs

01. 10. 2020. 10:00 26

Vučić o sastavu nove vlade: Sve ste pogodili!

Molim vas da objavite sastav vlade koju su tajkuni sastavili, a onda pogledajte za koji dan kad budete dobili sastav vlade da vidite, sve su pogodili, čestitam im na tome i želim im mnogo uspeha u tome, rekao je Aleksandar Vučić, obilazeći radove na izgradnji nove kovid bolnice u Vojnom kompleksu “Zemun ekonomija”.

Odgovarajući na pitanja novinara, potvrdilo se da Vučić pažljivo prati šta piše portal Direktno.rs.

- Svakog ministra su pogodili - rekao je predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić povodom sastava vlade, koji smo objavili juče.

Vučić je dodao i da su ga verovatno prisluškivali, pa su tako "uspeli da pogode svakog ministra u narednoj vladi".

- Predstoji nam teška jesen, srećan sam što smo u mogućnosti da uložimo novac u ovakav veličanstven objekat - rekao je.

Sa Vučićem su i ministar zdravlja Zlatibor Lončar i ministar odbrane Aleksandar Vulin.

- Srećan sam, pre neki dan sam dobio fotografije, ali nisam bio ni svestan da će biti ove veličine. Biće to velika impresivna bolnica. Svakako nam predstoji teška jesen, ali sam srećan što ćemo spremno dočekati sve što može da se desi. Imamo savremene bolnice, a imaćemo ih još više - rekao je Vučić.

On je istakao da mu je drago što bolnicu grade srpske firme.

- Ovo se planski gradi od početka. Mi nismo tu bacali novac, zato što i dalje imamo kovid. A kako je rekao i doktor Stevanović, legenda Infektivne klinike, imaćemo verovatno nove opasne viruse u budućnosti. Ova bolnica će biti savremeno opremljena - izjavio je Vučić.

- Srećan sam, naša ulaganja pokazuju koliko brinemo o zdravlju ljudi, o našoj Srbiji. Molim da svi budemo, koliko je moguće, disciplinovani, da sprečimo teške posledice kovida na jesen i zimu - napisao je Vučić na Instagramu.

Vučić je rekao da je Srbija među najbezbednijim zemljama u Evropi što se tiče epidemiološke situacije, i zahvalio se dr Stevanoviću i svim lekarima koji su se lavovski borili protiv kovida.

Podsetimo, prema Forbsovoj listi koja rangira zemlje po bezbednosti od kovida, Srbija je 99. od 100 zemalja. Iza nas je samo Kolumbija.

Vučić je rekao da će Srbija uraditi kompletnu reviziju broja preminulih i zaraženih, i rekao je da je ponosan na lekare koji su se borili sa virusom.

On je rekao i da Srbija novu vakcinu neće birati na osnovu toga ko koga više voli, već na osnovu sastava iste. 

- Ako bude više dobrih kupićemo više, ako bude samo jedna kupićemo samo jednu. Te vakcine su skupe, cene se kreću između 20 i 26 dolara. To su dve doze da znate. Taj novac između 2 i 3 hiljade dinara za svakoga ko treba da primi vakcinu država će platiti. Mi mislimo da je to od strahovitog značaja za naše stanovništvo. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 26

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati