Korona

Direktno.rs

22. 09. 2020. 14:52 15

REČNIK DOKTORA "Budale pominju uvođenje vanrednog stanja"

"Ortodoksna je glupost koju nije niko pominjao osim budala", izjavio je epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović nakon što je dr Rade Panić, predsednik Sindikata lekara i farmaceuta, za TV Nova izjavio da "ima informacije da postoji mogućnost uvođenja vanrednog stanja". Slična reakcija stigla je i od zamenice direktora Instituta za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut" Darije Kisić Tepavčević.

Dakle, Panić je izjavio da se priča kako bi u Srbiji moglo ponovo da bude uvedeno vanredno stanje, i to od 1. oktobra. 

- Imate sada javljanje koji je broj novoobolelih i preminulih, koji ničim ne bi mogao da ukazuje da profesor Tiodorović pre sedam dana i dr Kon pre tri dana najave moguće vanredno stanje. Ono što mi imamo kao informaciju da se kao datum pominje 1. oktobar. Recite mi da li trenutna situacija na osnovu onog što Krizni štab izveštava ima ikakve veze sa tim da za pet dana možemo da imamo vanredno stanje. Dakle, opravdano sumnjamo da i dalje Krizni štab ne raspolaže podacima sa kojima bi morao da raspolaže da bi donosio validne odluke, što se tiče struke, koje su to mere koje treba da se sprovode - istakao je Panić.

Ubrzo je sadašnji Krizni štab reagovao tvrdnjom da neće biti uvođenja vanrednog stanja, a profesor Tiodorović je one koji to spominju nazvao "budalama".

- Ništa o tome nisam čula, to je dezinformacija - rekla je zamenica direktora Instituta za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut" Darija Kisić Tepavčević.

Da bi uvođenje vanrednog stanja u ovom trenutku bilo besmisleno i nepotrebno, smatra i epidemiolog i profesor Medicinskog fakulteta u penziji Zoran Radovanović.

- Nikakvog opravdanja nema za uvođenjem vanrednog stanja. Nije u pitanju opstanak države - rekao je on i dodao da je još 19. marta proglašena epidemija od većeg epidemiološkog značaja, te da bi borba trebalo da se svede na vanrednu situaciju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 15

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati