Korona

[ Izvor: Beta ]

13. 09. 2020. 11:42 12

"Vakcina protiv kovida besplatna i na dobrovoljnoj bazi"

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je danas da se vakcina protiv virusa kovid 19 očekuje oko Nove godine i istakao da će ona biti besplatna i na dobrovoljnoj bazi. da su epidemiološke mere koje su uvedene dale rezultate, ali da on i drugi stručnjaci nisu zadovoljni jer su građani i dalje previše opušteni.

Lončar je, gostujući u jutarnjem programu na TV Prva, rekao da su epidemiološke mere koje su uvedene dale rezultate, ali da on i drugi stručnjaci nisu zadovoljni jer su građani i dalje previše opušteni.

- Na osnovu tih rezultata šta bude rekla struka, šta bude rekla nauka da je najbolje da uradimo - mi ćemo to uraditi. Jedino na osnovu toga možemo da donesemo adekvatnu meru, a sve u cilju da zaštitimo naše građane - rekao je Lončar.
Ministar zdravlja apelovao je na građane koji se vrate sa letovanja da ne počnu odmah odmah da se viđaju s ljudima.

- Apelujem na sve građane koji se vrate da ne potrče istog sekunda da vide što više ljudi. Neka se strpe, neka smanje kontakte da vide da li će imati neke promene u zdravstvenom stanju - rekao je Lončar.

Što se tiče situacije u školama, Lončar je rekao da se zahvaljujući Ministarstvu prosvete i epidemiolozima tamo više poštuju mere nego po klubovima, diskotekama, sličnim mestima i javnom prevozu u kom ima ljudi koji više ne nose maske.

- Ako mogu deca da shvate i da se pridržavaju mera zar je toliki problem svima nama da izdržimo - rekao je on.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati