Korona

[ Izvor: Beta ]

15. 08. 2020. 10:30 1

Osobe koje su preležale Kovid-19 zaštićene najmanje tri meseca

Američki centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) nedavno su ažurirali svoje smernice i objavili da se osobe koje su prebolele koronavirus mogu slobodno kretati i družiti sa drugim ljudima naredna tri meseca.

 

To je izvanredan dodatak smernicama agencije i prvi pokazatelj da imunitet na virus može da traje najmanje tri meseca, piše New York Times.

Naučnici su rekli da bi to mogao i duže da traje, ali još nema konačnih dokaza.  

Iako je tako, CDC. i dalje preporučuje fizičko distanciranje, nošenje maski i druge mere predostrožnosti.  

- Ljudi koji su bili pozitivni na Kovid-19 ne trebaju da odu u karantin ili da se testiraju ponovo u ta tri meseca, osim ako se pojave simptomi - stoji u javnim preporukama o tome ko bi trebao da ide u u karantin, rekao je.

 

- Osobe kod kojih se ponovo pojave simptome u roku od tri meseca od prvog dobijanja Kovid-19, možda će trebati ponovo da se testiraju, ako ne postoji drugi uzrok njihovih simptoma - navedeno je.

Lekari su izvestili o nekim slučajevima kada je izgledalo kao da su osobe zaražene po drugi put nakon oporavka, ali stručnjaci su rekli da to verovatno predstavljaja ponovnu pojavu simptoma od početnog koronavirusa.

 - Do danas nema dokaza o bilo kakvoj ponovnoj infekciji u roku od 90 dana od prvobitne dijagnoze - rekao je portparol CDC.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati