Korona

Milan Zarić

09. 08. 2020. 16:14 11

Vučić jedno, Kisić drugo, a Kon: "Među prvima dobijamo vakcinu"

Vakcina protiv koronavirusa, za koju se ne zna kada će se pojaviti, tema je broj jedan prilikom svakog obražanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić i članova Kriznog štaba. Samo, problem je što svako od njih daje drugačije informacije kada će vakcina stići u Srbiju, te tako samo dodatno zbunjuju građane Srbije.

Vučić je temu vakcine protiv koronavirusa potegao na konferenciji za medije pre 10-ak dana, kada je rekao da se nada da će ona stići u Srbiju do novembra ili decembra, te da će "uraditi sve kako bi naša zemlja bila među prvih 20 država koje će dobiti vakcinu".

A onda je usledio javni istup Darije Kisić Tepavčević, zamenice direktora Instituta za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut", i najave potpuno suprotne Vučićevim. Jer, ona je poručila da nije izvesno da će vakcina da stigne do kraja godine i da moramo da naučimo da živimo sa virusom.

Danas se tim povodom oglasio i Predrag Kon, te je istakao da ćemo "među prvima dobiti vakcinu protiv korone".

Garantujem da će Srbija biti jedna od prvih zemalja koja će dobiti vakcinu. Pregovaramo s nekoliko partnera, ali ne bih dalje o tome. Ali, mogu da garantujem da ćemo biti jedna od prvih zemalja koja će dobti vakcinu, koja će biti u Srbiji tek kada bude potpuno bezbedna. Sve protokole i dokumentaciju o fazama testiranja već danas gledaju stručnjaci - rekao je Predrag Kon.

I sada, posle svih ovih kontradiktorinih izjava, kome da veruju građani Srbije?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati